INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Doi giganți din Premier League tremură » Acuzațiile sunt dure: „Au denaturat piețele europene”

Manchester City și Newcastle ar putea fi anchetate de Comisia Europeană. Foto: Imago Images
Manchester City și Newcastle ar putea fi anchetate de Comisia Europeană. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 27 august 2023 10:15 / Actualizat duminica, 27 august 2023 10:19

Manchester City și Newcastle ar putea fi anchetate de Comisia Europeană pentru presupuse încălcări ale noilor reguli privind „subvențiile de stat”.

La Comisia Europeană (CE) au fost depuse plângeri împotriva lui Manchester City și a lui Newcastle United. CE a confirmat pentru tabloidul britanic Daily Mail demersurile prin care cele două grupări sunt acuzate că beneficiază de „ajutor de la stat” și „denaturează piețele de pe întregul continent”. City și Newcastle ar încălca astfel regulamentul privind subvențiile externe (FSR) și, în consecință, ar putea face obiectul unor anchete.

Marius Șumudică, prima reacție după ce a fost convins să preia banca lui FCU Craiova: „O să vorbesc pe teren!”
FCU CRAIOVA
Marius Șumudică, prima reacție după ce a fost convins să preia banca lui FCU Craiova: „O să vorbesc pe teren!”

Mansour insistă că Manchester City este o afacere privată

Manchester City a pretins mereu că clubul este o afacere personală a șeicului Mansour, membru al familiei conducătoare din Abu Dhabi și viceprim-ministru al Emiratelor Arabe Unite, deci nu s-ar bucura de finanțare de la stat

La rându-i, Fondul de investiții publice din Arabia Saudită, cel care deține 80% din Newcastle și este condus de liderul de facto al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a susținut întotdeauna că este „o entitate de investiții imparțială și independentă”.

La Liga este bănuită că le-a pârât pe Manchester City și Newcastle

Nu se știe cine a depus plângerile împotriva lui Manchester City și Newcastle, dar bănuită este Liga spaniolă (La Liga). „Președintele La Liga, Javier Tebas, critică de mai multă vreme ceea ce el numește «cluburi finanțate de stat»”, amintește Daily Mail. LaLiga a refuzat să comenteze, dar a confirmat recent că a depus o plângere oficială la CE împotriva lui Paris Saint-Germain, „deținut și finanțat de guvernul din Qatar”

De asemenea, în iunie s-a raportat că, compania-mamă a lui Manchester City, „City Football Group”, a făcut obiectul unei plângeri în Belgia, cu privire la presupusa finanțare de la stat a clubului Lommel SK.

Premier League încă se află sub incidența FSR

Regulamentului privind subvențiile externe (FSR), devenit lege în ianuarie și intrat în vigoare începând din iunie, abordează distorsiunile cauzate de contribuțiile financiare acordate de guvernele din afara UE companiilor care desfășoară o activitate economică pe piața internă a Uniunii Europene (UE). În ciuda faptului că Marea Britanie a părăsit UE după votul Brexit, cluburile din Premier League sunt încă sub incidența FSR.

Citește și:

Lionel Messi, magistral la debutul în MLS » Gol marcat la capătul unei faze senzaționale

Dorit de echipa de suflet, Dică s-a înțeles cu altă formație și semnează duminică

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping

Valentin Ceaușescu, apariție rară la petrecerea Stelei » Cum arată acum fiul lui Nicolae Ceaușescu


Comentarii (15)
nebeleizis
nebeleizis  •  28 August 2023, 22:11
Postat de Telina pe 27 August 2023, 20:59

Mai exact ce fac? Petitii si jalbe? :))) Pai asa trebuie si noi sa facem impotriva lor ca au 4 echipe in UCL si jumate de campionat in cupele europene si pe altii nu-i lasa sa traiasca. Cand erau "galactici" nu te-ai fasait, ala era faiplay.

Nu ma intereseaza fotbalul din Spania. Cum nu ma intereseaza fotbalul de la noi ... :)))

jijicu
jijicu  •  28 August 2023, 16:58

Cei din Europa ar tb sa isi faca probleme in primul rand legate de banii pe care cluburile asiatice le arunca pe piata, fara nicio limita. In curand, campionatele europene vor deveni pepiniere pt arabi sau chinezi pentru ca in lipsa unor reguli financiare clare nimeni nu va putea pastra jucatorii de valoare fara a le oferi salarii exorbitante. Arabii pandesc acum orice jucator de top nemultumit de statut, antrenor sau salariu si pot plusa aratand ca si alte vedete au ales SpL.

Hugo
Hugo  •  27 August 2023, 21:32

Pe cei de la Chelsea nu-i vede nimeni ca au cheltuit 1 miliard intr-un an? Boehly zici ca e sac fara fund.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează