INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BALON DE AUR

Marius Niculae dezvăluie: "Am pariat că Ronaldo ia Balonul de Aur la 5 ani după ce pleacă de la Sporting" » Ce planuri are: "Sper să găsesc un mare talent"

Articol de - Publicat duminica, 24 septembrie 2017 13:06

Marius Niculae dezvăluie într-un interviu pentru Record: "Am câștigat prinsoarea cu fizioterapeutul lui Sporting. Trebuia să-mi ofere un prânz, dar n-a făcut-o. Am pariat că Ronaldo ia Balonul de Aur la cinci ani după ce pleacă de la Sporting" .

Marius Niculae era la Sporting în 2002, când Loți Bölöni l-a promovat pe Cristiano Ronaldo, care avea doar 17 ani. Din prima clipă, "Săgeată" a avut certitudinea că puștiul din Madeira va ajunge mare.

Întrebat de cotidianul lusitan Record dacă își imagina la acea vreme că atacantul va atinge nivelul de astăzi, fostul nostru internațional a răspuns: "Eram atât de sigur, încât am pariat cu fizioterapeutul Rodolfo Moura că Ronaldo ia Balonul de Aur la cinci ani după ce pleacă de la Sporting. Și am câștigat pariul. Trebuia să-mi ofere un prânz, dar n-a făcut-o. Sunt convins că-l voi primi în cele din urmă".

Faptul că a putut estima exact viitorul lui CR7 îl face pe Marius să accepte o nouă provocare. "Vreau să fiu impresar, îmi doresc să descopăr puști. Am ochi, de aceea am pariat pe Cristiano. . Nu egalul lui Ronaldo, pentru că un Ronaldo se naște o dată la o sută de ani. Doar un talent".

"Nu vreau să fiu antrenor. Viața de antrenor e de zece ori mai dificilă decât cea de jucător. Trebuie să respiri fotbal, să mănânci fotbal, să visezi fotbal" Marius Niculae, fost internațional

"Fernando Santos a spus că nu vreau să joc"

În același interviu, Niculae a vorbit despre unul dintre multele momente dificile trăite la Sporting. În 2003, a suferit a doua accidentare gravă, după ruptura de ligamente încrucișate din 2001. A avut fractură de metatarsian, dar chirurgii au greșit prima operație și au repetat intervenția în același an. "Am pierdut multe luni, iar Fernando Santos, antrenorul din acel sezon 2003-2004, a spus într-o conferință că nu vreau să joc, că durerile sunt doar în capul meu. Însă aveam dureri, nu sunt un mincinos. Totuși, nu m-am supărat pe Santos, ci pe doctor, care îi spusese că are acordul lui să intru pe teren". 

"Nu am putut să prind niciun sezon complet la Sporting"

Patru ani a rămas Marius Niculae la Lisabona, dar accidentările s-au ținut lanț. "Nu am putut să prind niciun sezon complet la Sporting, de la început până la sfârșit. Mereu a apărut o problemă medicală. De aceea, când mi s-a încheiat contractul, în 2005, am refuzat noua ofertă, de trei sezoane. Am spus: «Nu mai prelungesc, pentru că aici stau mai mult alături de doctori decât de colegi. Lăsați-mă să plec, vreau să joc!»". 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
815309251857881
Popa George  •  24 Septembrie 2017, 15:09

si a jucat...

depeche
depeche  •  24 Septembrie 2017, 14:26

cam hahalera de jucator...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează