INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  POVESTE

Cum a ratat Șumudică un salariu de 53 de ori mai mare: „Alerga ăla cu geanta de bani pe lângă mine! Îmi pregătiseră deja casa, avea teren de tenis”

Marius Șumudică // foto: Gaziantep Futbol Kulübü
Marius Șumudică // foto: Gaziantep Futbol Kulübü

Articol de - Publicat duminica, 24 martie 2024 11:26 / Actualizat duminica, 24 martie 2024 16:00

Marius Șumudică (53 de ani) a povestit cum a picat transferul lui la Dalian Wanda, multiplă campioană a Chinei. Fostul atacant urma să facă trecerea pe continentul asiatic în 1999.

În sezonul 1998/1999, în care Rapid s-a încununat campioană, Marius Șumudică a fost golgheterul formației din Giulești, cu 17 goluri. În vară, pe numele lui „Șumi-gol” au venit mai multe oferte, una dintre ele din China, de la defuncta Dalian Wanda, echipă cu 8 titluri în palmares.

Șumudică a zburat la Beijing pentru concretizarea transferului, dar mutarea nu s-a înfăptuit în cele din urmă, după ce Marius a picat testul Cooper, celebrul examen fizic folosit în fotbal îndeosebi în rândul arbitrilor. În China, Șumudică ar fi încasat un salariu colosal pentru acea vreme, de 53 de ori mai mare decât remunerația din Giulești!

Barcelona a refuzat oferta de 200 de milioane de euro: „Avem încredere în băiat!”
BARCELONA
Barcelona a refuzat oferta de 200 de milioane de euro: „Avem încredere în băiat!”

Cum a ratat Marius Șumudică un salariu de 53 de ori mai mare decât la Rapid

„Am plecat în China, trebuia să semnez cu Dalian Wanda, campioana din China, dar nu am trecut testul Cooper, nu am putut să alerg.

Nu, frate! Și Maradona trebuia să treacă testul Cooper pe vremea aia. Păi, alerga ăla cu geanta de bani pe lângă mine și făcea: «Hai, hai!», că voia să mă ia! Cu banii în geantă! Eu eram cu numărul 5 aici (n.r. - arată spre piept), zici că eram la Crosul Poștașilor.

După 4 ture erau vreo 50 de grade afară. Nu știam cum să-i trag ăluia geanta «pe blat», să-i zic «Du-te, bă, de aici că nu mai pot!».

Nu am luat nimic. Mă dăduse și fusul orar peste cap, diferență de 7 ore. Taromul cred că a luat-o pe piatră cubică, până am ajuns... era cursă la Beijing, iar acolo am mers într-o bază unde erau vreo 400 de fotbaliști care dădeau testul, în condițiile în care permiteau doar 3 străini.

La momentul ăla aveam la Rapid 15.000 de dolari pe an, iar ei îmi dădeau 800.000. Îmi trimiseseră și casa unde aveam să stau, cu teren de tenis. Dalian, un oraș senzațional, lângă Hong Kong (n.r. - distanța este, de fapt, de aproape 2.000 de kilometri). Era echipa campioană, antrenată de un sârb (n.r. - Milorad Kosanovic). Îi plăcea de mine, și marcasem multe goluri atunci”, a relatat Șumudică la Fanatik.

Testul Cooper, care nu mai este considerat a fi relevant în fotbalul modern, presupune să alergi cât de mult posibil în 12 minute, măsurând în prealabil capacitatea aerobă. Pentru sportivii de performanță, un rezultat excelent la testul Cooper ar însemna să acoperi peste 3.700 de metri în cele 12 minute.

În vara lui 1999, Șumudică avea 28 de ani.

VIDEO. Marius Șumudică: „Voi pleca în Golf! Am discutat cu un club și urmează să ne vedem la Dubai”

Citește și:

Șumudică, despre momentul în care l-a înjurat pe Mircea Lucescu: „M-a așteptat când m-am dus să iau farfuria și mi-a zis...”
RAPID
Șumudică, despre momentul în care l-a înjurat pe Mircea Lucescu: „M-a așteptat când m-am dus să iau farfuria și mi-a zis...”
Dezvăluire-șoc: fostul jucător de la Chelsea și Real Madrid a aflat că NU el este tatăl copiilor și a divorțat!
MARIAJ
Dezvăluire-șoc: fostul jucător de la Chelsea și Real Madrid a aflat că NU el este tatăl copiilor și a divorțat!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (14)
Cicica
Cicica  •  25 Martie 2024, 12:42

Și nouă ne pare rău că nu ai plecat în China. Eventual să fi fost și în prezent acolo. Făceai o bucurie foarte mare fotbalului românesc și nu numai, chiar și celui turcesc...

baimareanul
baimareanul  •  25 Martie 2024, 10:25

Vezi cat de greu este sa alergi daca nu te tratezi cu anticarcel !

bozo76
bozo76  •  25 Martie 2024, 05:33

Alerga da' nu te-a prins sa ti le dea pachet. Cu funda si beteala. Lasa ca prinzi jocurile olimpice cu probe LGBTQAXYZPM+

Vezi toate comentariile (14)
Comentează