INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Marseille are antrenor nou. „Pompierul de serviciu” italian!

Gennaro Gattuso
Gennaro Gattuso

Articol de - Publicat miercuri, 27 septembrie 2023 14:42 / Actualizat miercuri, 27 septembrie 2023 15:54

Gennaro Gattuso, 45 de ani, chemat mereu să salveze echipele sale în cariera de antrenor, a venit la Marseille pentru a-l înlocui pe spaniolul Marcelino, care a demisionat pe 17 septembrie.

În urmă cu zece zile, după 0-0 cu Toulouse, „vulcanul" Velodrome a erupt din nou. Ultrașii i-au aliniat pe jucători în fața peluzei, șeful galeriei certându-i la portavoce când meciul de-abia se terminase. Iar seara, aceiași fani îi amenințau pe conducătorii clubului.

Scene șocante de rasism, la Madrid! Ultrașii lui Atletico au insultat și amenințat o fetiță de 8 ani îmbrăcată cu tricoul lui Vinicius: „Maimuță! Negroteică de rahat! Dispăreți, vă vom ucide!
SPANIA
Scene șocante de rasism, la Madrid! Ultrașii lui Atletico au insultat și amenințat o fetiță de 8 ani îmbrăcată cu tricoul lui Vinicius: „Maimuță! Negroteică de rahat! Dispăreți, vă vom ucide!"

Pista Christophe Galtier a căzut. E Gennaro Gattuso!

Speriat, antrenorul spaniol Marcelino și-a dat demisia și nu a mai revenit asupra deciziei, deși era la echipă doar de câteva luni. Președintele Pablo Longoria a vrut și el să renunțe la tot, dar s-a întors, într-un final.

Au fost mai multe nume pe lista posibililor înlocuitori ai lui Marcelino, inclusiv Christophe Galtier, tehnicianul marseillez ultima oară la PSG, în sezonul trecut.

Galtier era în pole-position la un moment dat, totuși, a refuzat oferta lui OM. S-a zvonit că l-ar putea schimba pe Rudi Garcia la Napoli.

Gennaro Gattuso va fi prezentat oficial joi

A fost adus „pompierul de serviciu", cum e numit Gennaro Gattuso. Italianul, 45 de ani, liber după ce a fost concediat de Valencia în ianuarie, a fost aproape de a semna cu Lyon în urmă cu două săptămâni. Însă OL a preferat alt peninsular în locul lui Laurent Blanc, pe Fabio Grosso.

Gattuso a venit miercuri la centrul sportiv La Commanderie, avându-i alături pe toți colaboratorii săi, un asistent, doi preparatori fizici, antrenorul de portari și analistul video.

Rino a discutat cu jucătorii, iar joi va fi prezentat în prima sa conferință de presă la Marseille. Va debuta sâmbătă, într-un meci foarte dificil, cu AS Monaco, în deplasare.

7echipe a antrenat până acum Gennaro Gattuso: Sion, Palermo, OFI Creta, Pisa, Milan, Napoli și Valencia

Gennaro Gattuso vine după 0-4 cu PSG

Gattuso semnează un contract valabil până la sfârșitul actualului sezon. Există opțiunea de a prelungi acordul pentru încă un an, până în 2025. Trebuie să redreseze rapid echipa, locul 8 în Ligue 1 cu nouă puncte (la patru de liderul Brest), spulberată de PSG, 0-4 la Paris! 

309meciuri are tehnicianul italian într-o carieră de 10 ani: 132 de victorii, 85 de egaluri și 92 de înfrângeri

Citește și alte articole:

Președintele La Liga: „Florentino Perez nu pierde niciodată, e destinul lui Mbappe să vină aici”
LA LIGA
Președintele La Liga: „Florentino Perez nu pierde niciodată, e destinul lui Mbappe să vină aici”
A fost campion mondial cu Franța, dar azi nu mai are nicio legătură cu sportul » Cu ce se ocupă în prezent fostul coleg al lui Zinedine Zidane sau Thierry Henry
FRANȚA
A fost campion mondial cu Franța, dar azi nu mai are nicio legătură cu sportul » Cu ce se ocupă în prezent fostul coleg al lui Zinedine Zidane sau Thierry Henry

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează