INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARGENTINA

Messi a ajuns la capătul răbdării și l-a pus la zid pe antrenor: "Spune-mi acum, de față cu toată lumea!"

Lionel Messi
(foto: Guliver/Getty Images)
Lionel Messi (foto: Guliver/Getty Images)

Articol de GSP - Publicat vineri, 20 iulie 2018 17:40

Ies la iveală noi detalii din vestiarul Argentinei. "Pumele" au avut un Mondial dezamăgitor, iar atmosfera din vestiar a fost una tensionată.

La un moment dat, ajunși la capătul răbdării în ceea ce-l privește pe Jorge Sampaoli, fotbaliștii au convocat de urgență o ședință cu președintele federației Claudio Tapia și staff-ul tehnic. 

Jucătorii și-au pierdut încrederea în selecționerul Jorge Sampaoli, iar printre cei mai nemulțumiți a fost Lionel Messi. Superstarul Barcelonei s-a săturat să i se reproșeze că impune jucători în națională și ripostat.

jucătorii le-au făcut reproșuri antrenorilor

Ariel Senosiain, jurnalist la TyC Sports și editorialist al cotidianului Ole, a făcut o serie de dezvăluiri. După meciul din faza grupelor, contra Croației, pierdut 0-3 de Argentina, a existat o confruntare între Messi și Sampaoli.

Fotbaliștii au cerut să discute cu selecționerul Jorge Sampaoli și cei doi secunzi ai săi, Sebastián Beccacece și Lionel Scaloni. Timp de 15 minute au vorbit jucătorii care le-au făcut o serie de reproșuri în legătură cu antrenamentele, cu lipsa de încredere, cu "11"-le de start, schimbările, certuri etc.

"Dacă ești emotiv, jucătorul își dă seama. Dacă jucătorul nu te crede, e imposibil să mai obții ceva atât de important precum o unitate a grupului", spunea Sampaoli înaintea startului Mondialului. Iar jucătorii chiar despre asta au vrut să discute: despre pierderea credibilității, a încrederii. Purtătorii de cuvânt ai echipei au fost Mascherano și Messi, care i-au spus clar selecționerului: "Nu mai avem încredere în tine, vrem să asculți ce avem de spus, să ții cont de părerile noastre în tot ce faci".

Surprins, selecționerul a reacționat: "Și o să faceți voi echipa? O să conduceți antrenamentele? Tot?".

Moment în care Messi a luat foc: "M-ai întrebat de zeci de ori ce fotbaliști vreau să joace și cine să nu joace și niciodată nu ți-am dat vreun nume. Spune-mi acum, de față cu toată lumea, dacă vreodată ți-am spus că vreau să joace un anume fotbalist!"

până la urmă a reziliat

Ședința s-a încheiat cu o înțelegere între antrenori și jucători, iar președintele federației l-a sfătuit pe Sampaoli să țină cont de părerea jucătorilor.

După eliminarea de la CM 2018, în optimi, în fața Franței, 3-4, Argentina a ajuns la un acord cu Sampaoli pentru rezilierea contractului. Deși antrenorul are o clauză de 8 milioane de dolari, acesta a acceptat să primească două milioane de dolari.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
blocatu
blocatu  •  21 Iulie 2018, 00:33
Postat de zagna pe 20 Iulie 2018, 20:13

Aici e vorba de antrenori nu de piturci...

esti pus tare la punct cu fotbalul international, daca il consideri pe *** ala de Sanpaoli antrenor!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

hannah.robinson
hannah.robinson  •  20 Iulie 2018, 20:32
Postat de sibelius pe 20 Iulie 2018, 19:27

Piturca a fost debarcat de jucatori pentru prime.

A fost debarcat dar nu tavalit pe jos

zagna
zagna  •  20 Iulie 2018, 20:13

Aici e vorba de antrenori nu de piturci...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează