INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TURCIA

UPDATE Refuzată de Mircea Lucescu, Beșiktaș a numit imediat un nou antrenor. Campion european!

Mircea Lucescu nu a mai antrenat din noiembrie, când s-a despărțit de Dinamo Kiev Foto: Imago
Mircea Lucescu nu a mai antrenat din noiembrie, când s-a despărțit de Dinamo Kiev Foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 07 ianuarie 2024 18:19 / Actualizat duminica, 07 ianuarie 2024 20:57

Fernando Santos, 69 de ani, care a cucerit titlul continental ca selecționer al Portugaliei, în 2016, a fost numit antrenorul lui Beșiktaș duminică. La o zi după ce Mircea Lucescu a refuzat clubul din Istanbul.

Beșiktaș chiar l-a vrut pe Mircea Lucescu. După ce varianta Giovanni van Bronckhorst a căzut, managerul general al clubului turc, Samet Aybaba, l-a căutat pe antrenorul în vârstă de 78 de ani.

Mircea Lucescu a refuzat să intre în atmosfera irespirabilă de la Beșiktaș

Nu doar atât. Oficialul „vulturilor” a venit în România și a discutat cinci ore cu Luce la București. I-a prezentat planul lui Beșiktaș, sperând că îl va convinge pe tehnician să accepte oferta alb-negrilor: șase luni de contract, plus opțiune la vară pentru încă un sezon.

Lucescu: NU lui Beșiktaș
EDITORIAL
Lucescu: NU lui Beșiktaș

Dar Lucescu a refuzat. Știa că situația lui Beșiktaș e critică. Șapte înfrângeri în 18 etape, trei eșecuri identic (1-3 acasă) în ultimele 4 runde, locul 6, la 18 puncte de liderul Fenerbahce. Cu vestiarul în clocot, jucători accidentați, suspendați de club sau așteptând să plece la Cupa Africii. O atmosferă greu de suportat și de controlat.

La scurt timp după anunțul lui Beșiktaș, Mircea Lucescu a explicat de ce a refuzat oferta turcilor: „Am refuzat pentru că nu vreau să-i iau decât la început de campionat, nu intru în mijlocul lui, pentru că nu se ştie niciodată. Mă întorc cu alte probleme după”, a declarat Il Luce potrivit As.ro.

Managerul general al lui Beșiktaș s-a întors la Istanbul fără Mircea Lucescu. Noul antrenor e Fernando Santos

Luce i-a spus lui Aybaba că ar putea prelua echipa în vară, pentru a o construi el și a porni într-o nouă stagiune. Însă Aybaba ar fi vrut să revină la Istanbul cu antrenorul, în același avion, sâmbătă seară. Voia să fie pe banca formației încă de marți, în Super Lig, în deplasarea de la Rize.

Aybaba s-a întors singur acasă, iar președintele clubului, Hasan Arat, nu a mai așteptat. Liderul „vulturilor" a trecut la celălalt nume mare de pe lista lui.

Fernando Santos a acceptat oferta lui Beșiktaș. Vine cu 5 secunzi!

Fernando Santos, 69 de ani, 8 ca selecționer al Portugaliei (2014-2022), cu care a și cucerit titlul european în 2016, era liber de contract după ce fusese demis de federația de la Varșovia pe 13 septembrie 2023, după nici nouă luni pe banca Poloniei. Și lusitanul a acceptat.

Astăzi, 7 ianuarie, la o zi de la refuzul lui Lucescu, Santos a fost numit antrenorul lui Beșiktaș. Anunț oficial, pe pagina de X (ex-Twitter) a clubului. Nu vine singur, ci cu întregul său staff tehnic: va avea cinci secunzi, toți portughezi.

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Negocieri avansate cu George Pușcaș » Antrenorul insistă ca transferul atacantului să se facă urgent
STRANIERI
Negocieri avansate cu George Pușcaș » Antrenorul insistă ca transferul atacantului să se facă urgent
Mister la marea rivală de la Euro » Ratează turneul final?! Căpitanul Slovaciei va fi operat săptămâna viitoare după o gravă accidentare la gleznă!
EURO 2024
Mister la marea rivală de la Euro » Ratează turneul final?! Căpitanul Slovaciei va fi operat săptămâna viitoare după o gravă accidentare la gleznă!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
romeverest
romeverest  •  08 Ianuarie 2024, 10:31

Lucescu nu va ajunge nici la vara la Besiktas !! Santos este un nume mare in fotbalul european si cu siguranta ca a semnat pentru o perioada mai mare de sase luni !!

costeltudor
costeltudor  •  07 Ianuarie 2024, 23:14

Când nu ajungi la struguri , spui ca sunt acri !!! De ce nu le-a spus turcilor înainte de a veni în România ???

Vezi toate comentariile (2)
Comentează