INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REAL MADRID

Oficial! Real Madrid şi-a cumpărat portar de echipă naţională: "Am refuzat 3000 de oferte ca să vin aici!"

Andriy Lunin, foto: Guliver/gettyimages
Andriy Lunin, foto: Guliver/gettyimages

Articol de Alexandru StănilăJURNALISPORT - Publicat sambata, 23 iunie 2018 19:42

Portarul Andriy Lunin (19 ani) a fost achiziţionat de Real Madrid de la formaţia ucraineană Zorya Lugansk, acesta semnând un contract valabil pe şase sezoane cu campioana Europei, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul oficial al madrilenilor.

Potrivit site-ului Marca, suma de transfer pentru tânărul goalkeeper de 1,91m este de 8,5 milioane de euro, la care se mai pot adăuga bonusuri în valoare de 4 milioane de euro.

Crescut la Dnepr Dnipropetrovsk, Lunin a fost transferat de Zorya în vara anului trecut şi a apărat în 36 de partide buturile formaţiei care a încheiat pe locul 3 campionatul ucrainean. În plus, portarul are şi două meciuri bifate la prima reprezentativă a Ucrainei, în acest an, contra Arabiei Saudite (1-1) şi contra Albaniei (4-1).

De altfel, una dintre cele mai importante performanţe ale acestuia a avut loc chiar pe tărâm spaniol, într-o victorie a Zoryei, 1-0, pe terenul lui Athletic Bilbao, în grupele Europa League din sezonul 2017/2018. După acea partidă, Lunin a fost inclus în echipa ideală a săptămânii din a doua competiţie europeană intercluburi.

"Este visul meu să joc la Real Madrid. Am spus public şi în presa din ţara mea că sunt fan al acestei echipe. În momentul de faţă, nu mă gândesc să fiu titular, dar vreau să fiu aici pentru mulţi aici şi să ridic trofeul Ligii Campionilor. Am refuzat 3000 de oferte pentru a veni aici. Real Madrid este visul meu şi nu am venit aici pentru bani", au fost primele declaraţii făcute de Luni, conform cotidianului spaniol.

În momentul de faţă, Real Madrid mai are trei portari în lot - Keylor Navas, Kiko Cassilla şi Luca Zidane, astfel că nu este clar care va fi rolul lui Andriy Lunin în viitorul apropiat. Potrivit sursei citate, pentru goalkeeper-ul ucrainean sunt mai multe opţiuni posibile. Acesta ar putea fie să intre în lotul echipei mari în calitate de al treilea portar, fie să petreacă un sezon la echipa a doua a Realului, fie să meargă împrumut la o altă echipă unde ar putea prinde mai multe minute.

51 de partidea acumulat Lunin în prima ligă din Ucraina, în 17 dintre acestea menţinându-şi poarta intactă

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
1679336805663461
Doru ForzaStiinta  •  24 Iunie 2018, 10:36

În mod clar va fi titular...

954215071297337
Rosca Stelus  •  24 Iunie 2018, 08:51

Astea au fost primele declaratii ale lui Luni, dar Marti ce-a spus ?

otelul88
otelul88  •  23 Iunie 2018, 23:03

3000 de oferte? sigur a refuzat FCSB,Dinamo sau CFR , nu stie ce a pierdut : ))

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close