INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Premiul primit de Mo Salah este contestat puternic de Guardiola: "Îmi pare rău, dar altcineva merita să câștige"

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de Cristian TomaJURNALISPORT - Publicat luni, 23 aprilie 2018 21:01

Antrenorul lui Manchester City, Pep Guardiola, consideră că jucătorul echipei sale, Kevin De Bruyne, merita să fie desemnat fotbalistului anului în Premier League, nu Mo Salah.

Într-un interviu acordat celor de la BBC, Guardiola a contestat criteriile de acordare a acestui trofeu, susținând că premiul ar trebui acordat pe baza constanței de-a lungul sezonului și nu pe baza cifrelor jucătorilor. Cu toate acestea, el a ținut să îl felicite pe jucătorul lui Liverpool, Mo Salah, care a câștigat trofeul în acest an.

"Știți opinia mea despre aceste premii. Dacă nu a câștigat De Bruyne, felicitări pentru cel care a câștigat, dar din punctul meu de vedere, dacă analizați ultimele nouă sau zece luni, nu a existat niciun jucător mai bun ca el, în ceea ce privește continuitatea, al faptului că a fost la același nivel deși au fost meciuri din trei în trei zile. Îmi pare rău. Poate la capitolul cifrelor există jucători mai buni ca el. Pentru mine el a fost cel mai bun, dar asta este opinia mea. Opiniile jucătorilor pot fi diferite", a declarat Guardiola.

Fotbaliștii din Anglia l-au ales, duminică, pe Salah jucătorul anului, chiar înaintea belgianului Kevin De Bruyne, care a condus-o în acest an pe Manchester City către un nou trofeu de campioană.

47de meciuri a disputat Salah în acest sezon în toate competițiile reușind 43 de goluri și 14 assist-uri

48 de partide a jucat De Bruyne în acest sezon în toate competițiile reușind 11 goluri și 20 de pase decisive

Surse: football365.comgoal.comelbernabeu.com

Fii parte din redacția noastră! Jurnalisport e un proiect inovativ GSP, susținut de Google. În fiecare lună, GSP îi va recompensa pe cei mai performanți useri Jurnalisport. Aici ai toate detaliile!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
simonhalep
simonhalep  •  24 Aprilie 2018, 08:52

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

eugeniustin
eugeniustin  •  24 Aprilie 2018, 01:32

Copilul acela de la City e incredibil...

1248212311976052
Cristian Bardas  •  23 Aprilie 2018, 23:36

Ignoranta cui?

Vezi toate comentariile (6)
Comentează