INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

270 de jurnaliști acreditați la procesul fostului fotbalist care riscă 12 ani de închisoare! Vor fi audiați 28 de martori

Dani Alves Foto: Guliver/gettyimages
Dani Alves Foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat duminica, 04 februarie 2024 14:19 / Actualizat luni, 05 februarie 2024 14:27

Procesul în care Dani Alves este acuzat de viol se judecă luni, 5 februarie. Brazilianul de 40 de ani riscă o condamnare la 12 ani de închisoare. Vor fi audiați 28 de martori și s-au acreditat 270 de jurnaliști.

Procesul împotriva lui Dani Alves începe luni, la ora 11:00, la Curtea de Apel din Barcelona și va continua marți și miercuri. 

Acuzarea cere pedeapsa maximă, 12 ani, iar apărarea încearcă să ajungă la un acord de recunoaștere a vinovăției pentru a evita desfășurarea procesului, lucru care s-ar putea întâmpla chiar înainte de începerea acestuia. 

Presupusul viol ar fi avut loc în noaptea de 30 spre 31 decembrie 2022, într-o toaletă a clubului de noapte Sutton din Barcelona. Din 20 ianuarie 2023, Dani Alves a fost arestat preventiv. Avocații lui Alves au cerut în repetate rânduri eliberarea condiționată, dar au fost refuzați de instanță din cauza riscului ridicat de fugă.

Interesul mediatic în privința procesului este uriaș. Peste 270 de jurnaliști din întreaga lume au fost acreditați pentru audierea de la Curtea de Apel din Barcelona.

Măsuri stricte la procesul lui Dani Alves

Marca scrie că autoritățile au impus măsuri stricte pentru a garanta o minimă intimitate a procesului și, mai ales, pentru a păstra identitatea presupusei victime. Presa va putea urmări procesul într-o sală de judecată alăturată prin intermediul unui circuit închis de televiziune și nu va putea înregistra imagini sau sunet. Aceștia vor putea transmite, în scris și în direct, declarațiile inculpatului și ale celor 28 de martori.

Jurnaliștii nu vor putea asista la mărturia presupusei victime. Este singura parte a procesului care se va desfășura cu ușile închise. În plus, pentru a evita posibilele scurgeri de informații și dezvăluirea identității femeii, vocea sa va fi distorsionată, iar imaginea va fi pixelată. În plus, un ecran îl va separa pe fotbalist de reclamantă pentru a evita orice contact vizual între ei în timpul procesului.

Potrivit Înaltei Curți de Justiție din Catalonia, luni, 5 februarie, la ora 11:00, vor avea loc întrebările preliminare: sunt citați șase martori și, în principiu, va fi ascultată mărturia fotbalistului. Este însă posibil ca declarațiile lui Alves să fie amânate. Marți, sunt convocați alți 22 de martori, printre care și soția lui Alves, Joana Sanz, iar, miercuri, e ziua expertizei.

Dani Alves și-a schimbat de mai multe ori versiunea despre ce s-a întâmplat în noaptea presupului viol

Dani Alves și-a schimbat de câteva ori versiunea în ceea ce privește evenimentele din ianuarie 2023. Fotbalistul a trecut de la a nega că o cunoștea pe fată la a afirma că au existat relații sexuale, dar că acestea au constat într-o felație în baie. 

Testele ADN au dovedit că a existat penetrare, lucru pe care fotbalistul, care a susținut întotdeauna că a fost vorba de o întâlnire sexuală consimțită, a trebuit să îl recunoască. Brazilianul a susținut că schimbările sale de versiune, până la cinci de la prima declarație, se datorează faptului că încerca să își salveze căsnicia cu modelul Joana Sanz. 

Cea mai variantă a apărării este de a sublinia că jucătorul a fost „serios afectat de alcool” și că abilitățile sale au fost „afectate”, lucru care ar putea fi un factor atenuant dacă acesta se va face vinovat de viol.

Citește și alte articole:

Decizie de 6 milioane de euro după ce s-a spus că vor divorța! Ce au făcut Sergio Ramos și Pilar Rubio
SPANIA
Decizie de 6 milioane de euro după ce s-a spus că vor divorța! Ce au făcut Sergio Ramos și Pilar Rubio
Fosta Miss Univers a intervenit rapid » Ce a făcut înainte de Super Bowl după ce mama iubitului ei s-a plâns că nu are bani de lojă
NFL
Fosta Miss Univers a intervenit rapid » Ce a făcut înainte de Super Bowl după ce mama iubitului ei s-a plâns că nu are bani de lojă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
Randoomlegend
Randoomlegend  •  04 Februarie 2024, 16:18

omul este oricum deja de un an in arest,ca mai o sa stea inca cativa ani sau nu,oricum deja a luat tzeapa. si daca o sa fie eliberat,omul a facut peste un an de puscarie pentru un presupus viol care nu a fost.

_Adrian_1
_Adrian_1  •  04 Februarie 2024, 15:48

Procesul asta e o rusine pentru justitia din Spania. O femeie vine intr-un club insotita de un barbat din familia ei (varul), il lasa pe ala balta si se duce DE BUNAVOIE intr-un WC cu Dani Alves si APOI RECLAMA CA A FOST VIOLATA? Si ala e arestat de atunci??? Ce naiba e asta???

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close