INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Boloni, 7 eșecuri la rând în Ligue 1: „Când pierzi atâtea jocuri la limită înseamnă că sunt deficiențe!”

Ladislau Boloni, antrenorul lui FC Metz // Foto: Imago
Ladislau Boloni, antrenorul lui FC Metz // Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 05 februarie 2024 11:16 / Actualizat luni, 05 februarie 2024 20:04

Ladislau Boloni (70 de ani) nu mai știe pe ce să dea vina pentru prăbușirea perpetuă a lui Metz, ajunsă antepenultima în campionat: „Ne cunoaștem lipsurile, însă e dificil să le corectăm în mijlocul campionatului. Nu vreau să cred că defensiva noastră nu poate evolua mai bine. Unii dintre jucătorii mei chiar au avut prestații slabe”. Cotidianul L'Equipe i-a acordat nota 4!

Metz nu se regăsește deloc nici în 2024, iar situația începe să devină alarmantă pentru Ladislau Boloni. Nou-promovata în Ligue 1 a mai făcut un pas în jos în clasament și acum se află pe locul de baraj pentru supraviețuirea în elita Franței, după al șaptelea eșec consecutiv, 1-2 cu „lanterna roșie" Lorient, de care a și fost egalată la puncte (16 în 20 de etape!).

Carlo Ancelotti dă vina pe ghinion după Real Madrid - Atletico 1-1: „Nu înțeleg prea multe din fotbal, dar...”
REAL MADRID - ATLETICO MADRID 1-1
Carlo Ancelotti dă vina pe ghinion după Real Madrid - Atletico 1-1: „Nu înțeleg prea multe din fotbal, dar...”

Boloni: „Ne lipsește ceva în ceea ce facem"

Antrenorul român nu mai găsește explicații pentru picajul necontrolat al echipei sale, care dovedește inconstanță pe parcursul meciurilor, și dă vina pe apărarea sa, a patra cea mai vulnerabilă din competiție (31 de goluri încasate): „Ne lipsește ceva în ceea ce facem. Am avut perioade foarte proaste, mai ales în prima parte a reprizei secunde.

 Am început mai timid, apoi am revenit și am egalat, dar păcat că a venit pauza. Ne-am creat ocazii, iar caracterul și spiritul nostru de luptă ne-au dat aceste șanse, dar pe care nu le-am fructificat". Un alt detaliu semnificativ este că niciun jucător al lui Metz nu are mai multe realizări decât Georges Mikautadze (2 goluri și 2 assisturi)!, care a bifat doar șase partide de la revenirea în campionatul Franței.

12e numărul înfrângerilor suferite de Boloni ca antrenor al lui Metz, cele mai multe în acest sezon din Ligue 1. Nou-promovata are și cel mai slab atac, 17 goluri în 20 de meciuri

Boloni: „Nu e nimic ușor pentru noi în Ligue 1"

Lamkel Ze a marcat prima oară de când lucrează din nou cu Boloni, capitalizând pe tabelă una dintre cele trei execuții cadrate. „Schimbările au produs și ele ocazii, însă nu le-am fructificat. Unii dintre jucătorii noștri au avut prestații mediocre ori chiar slabe. Defensiva noastră n-a fost suficient de dură și nu vreau să cred că nu poate juca mai bine. 

Când pierzi atâtea meciuri cu o diferență de goluri atât de mică, înseamnă că există deficiențe. Cunoaștem care sunt acestea, dar este dificil să le corectăm în mijlocul unui campionat. Vrem să îmbunătățim aceste lucruri, iar dacă o vom face, va fi suficient să câștigăm meciurile? Ne așteaptă o muncă extrem de dificilă. Nu este nimic ușor pentru noi în Ligue 1", spune Loți. Metz a avut patru rezultate de 0-1 și un 1-2 în suita de șapte înfrângeri.

71de zile au trecut de la ultima victorie a lui Boloni pe banca tehnică a lui Metz, 3-2 în turul cu Lorient. Metz a fost eliminată din Cupă, la loviturile de departajare, de Clermont

Citește și alte știri de fotbal internațional:

FIFA a anunțat stadionul de 1,6 miliarde $ care va găzdui finala Campionatului Mondial! Imagini de vis + Programul primului turneu „mamut” din istorie: 38 de zile, 48 de echipe, 3 țări, 16 orașe
CM 2026
FIFA a anunțat stadionul de 1,6 miliarde $ care va găzdui finala Campionatului Mondial! Imagini de vis + Programul primului turneu „mamut” din istorie: 38 de zile, 48 de echipe, 3 țări, 16 orașe

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
parachioara5
parachioara5  •  05 Februarie 2024, 13:16

...ce bine ca acest mare roman nu a ajuns la nationala ...un om ahtiat dupa bani ...care nu stie sa antreneze ...

Catalynn.15
Catalynn.15  •  05 Februarie 2024, 12:58

Păi dacă e să fim corecți, și FC DDB, lanterna (alb) roșie adică :-))), tot cam la limită a pierdut majoritatea meciurilor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează