INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Record incredibil stabilit în ultimii 20 de ani în fotbalul englez. Ce a reușit liderul din Premier League!

Liverpool le-a ascuns ieri mingea celor de la Sheffield United / Foto: Imago
Liverpool le-a ascuns ieri mingea celor de la Sheffield United / Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 05 aprilie 2024 12:54 / Actualizat vineri, 05 aprilie 2024 13:29

Liverpool a avut joi seară în jocul cu Sheffield United (3-1), „lanterna roșie” din Premier League, o posesie fantastică de 83,1%, prag neatins de când se țin statisticile Opta. Trupa lui Jurgen Klopp a depășit cu numai o zecime de procent un record deținut de-acum șase ani de Manchester City!

S-a chinuit ceva liderul din Premier League pentru a înfrânge rezistența ultimei clasate, Sheffield United. Liverpool, care a câștigat cui 3-1 disputa cu Sheffield United de pe Anfield, Road a avut o superioritate stupefiantă joi seară. De când Opta ține statisticile în Premier League, de-acum două decenii, nu există o echipă care să fi depășit 83% posesie.

Mărturia cumplită a arbitrei rănite în La Liga: „Nu-mi amintesc nimic! A fost ca și cum aș fi avut un coșmar”
SPANIA
Mărturia cumplită a arbitrei rănite în La Liga: „Nu-mi amintesc nimic! A fost ca și cum aș fi avut un coșmar”

Pe 22 aprilie 2018, Manchester City a atins acest prag uluitor într-o partidă cu Swansea (5-0), disputată pe Etihad Stadium, „cetățenii" fiind pregătiți și atunci de managerul Pep Guardiola.

Liverpool, de aproape cinci ori mai multe pase decât adversarii!

Echipa care a încasat 80 de goluri în 30 de meciuri din Premier League în acest sezon a cedat doar în ultimul sfert de oră, când au marcat Mac Allister și Gakpo, anulând remiza pe care și-o propusese Sheffield United.

„Cormoranii" au încheiat duelul cu „lanterna roșie" cu 83,1% având mingea din timpul total jucat și au avut nu mai puțin de 708 pase complete dintr-un total de 779 încercate (90,9%), de aproape cinci ori mai multe decât cele ale oaspeților (164), cu căpitanul Virgil van Dijk frizând perfecțiunea, cu 98% procentaj de reușită!

29 de șuturi și doar 9 pe spațiul porții pentru Liverpool

„Evident c-am controlat jocul, dar există diferite moduri de a domina un meci de fotbal, iar modul în care am făcut-o nu a fost cel potrivit, nefiind suficientă creație.

Nu mă așteptam să avem ocazii peste ocazii, pentru că ei nici măcar n-au încercat contraatacuri. Dacă le-aș fi cerut băieților contraatac, nu era necesar pentru că oricum le luam mingea înapoi.

Ar fi trebuit să dictăm un ritm mai alert. Până la urmă, totul a ieșit bine. Nu știu când ne vom confrunta data viitoare cu o provocare similară, probabil că toate celelalte jocuri sunt diferite, mai ales următorul", a declarat Jurgen Klopp la conferința de presă. Liverpool a avut la final 29 de șuturi la poartă și 9 cadrate, față de numai 5 ale lui Sheffield United (3 cadrate).

89de procente e cea mai mare posesie înregistrată în fotbalul mondial. A reușit-o Barcelona într-un meci cu Celtic (1-2) în grupele Ligii Campionilor din sezonul 2013-2014. Pe locul al doilea se plasează performanța Spaniei contra Suediei (85,1%), 0-0 la Euro 2020

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Un fost elev i-a bătut recordul lui Mircea Lucescu! Ce performanțe nemaipomenite are antrenorul liderului
TURCIA
Un fost elev i-a bătut recordul lui Mircea Lucescu! Ce performanțe nemaipomenite are antrenorul liderului
Ofertă de la un gigant turc pentru Denis Drăguș » Standard a răspuns imediat
TURCIA
Ofertă de la un gigant turc pentru Denis Drăguș » Standard a răspuns imediat

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează