INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA ASIEI

VIDEO Gest șocant făcut de Roberto Mancini la Cupa Asiei » Explicația italianului a fost stupefiantă + Ce riscă selecționerul saudiților!

Roberto Mancini a devenit selecționerul Arabiei Saudite pe 27 august 2023. Când pleacă? Foto: Guliver/GettyImages
Roberto Mancini a devenit selecționerul Arabiei Saudite pe 27 august 2023. Când pleacă? Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 31 ianuarie 2024 10:44 / Actualizat miercuri, 31 ianuarie 2024 11:04

Roberto Mancini, 59 de ani, din august 2023 selecționerul Arabiei Saudite, a plecat la vestiare când meciul naționalei sale nici nu se terminase. A părăsit terenul după ce doi dintre jucătorii lui rataseră la loviturile de departajare. Saudiții au pierdut în „optimile” Cupei Asiei, 1-1, 2-4 la penalty-uri în fața Coreei de Sud.

A surprins Roberto Mancini când a preferat să-și dea demisia de la naționala Italiei. A renunțat să mai fie selecționerul squadrei azzurra, campioana Europei, pentru a fi selecționerul Arabiei Saudite. 

Titularii lui Arsenal și-au aruncat cuvinte grele și au fost despărțiți de colegi » Reacția lui Arteta: „Da, s-au încins spiritele”
PREMIER LEAGUE
Titularii lui Arsenal și-au aruncat cuvinte grele și au fost despărțiți de colegi » Reacția lui Arteta: „Da, s-au încins spiritele”

L-a atras salariul imens, 30 de milioane de euro anual, contract până în 2027. Dar e foarte posibil ca drumul lui la Riad să se întrerupă foarte rapid, chiar acum, după numai cinci luni.

Roberto Mancini nu a mai vrut să vadă ultimul penalty pe teren

A surprins și mai mult Mancini marți seară, la Al-Rayyan. Meciul naționalei sale împotriva Coreei de Sud, în „optimile" Cupei Asiei, nu se terminase, chiar dacă doi dintre jucătorii lui rataseră penaltyurile de departajare, adversarii conducând cu 3-2.

Înainte ca Hwang Hee-chan să-și aranjeze mingea la 11 metri, italianul s-a întors și a plecat de pe teren, direct la vestiare. Regizorul transmisiei TV l-a urmărit până când a dispărut în tunel, atât de mare era șocul.

Roberto Mancini: „Am crezut că meciul s-a terminat”. Fanii l-au criticat: „Lipsă de respect”

A refuzat să vadă finalul. Însă era posibil ca Hwang să greșească și el, iar jocul să continue, fără selecționerul verzilor. Mancini a dat o explicație stupefiantă mai târziu: „Am crezut că meciul s-a terminat. Îmi pare rău că am plecat". 

Partida s-a încheiat doar după ce Hwang a marcat pentru 4-2, Coreea de Sud pregătită de Jurgen Klinsmann calificându-se în „sferturi".

Fanii saudiți nu au acceptat cuvintele lui. „Mancini a profitat de toate ocaziile pentru a-și arăta lipsa de respect și de interes pentru naționala noastră. Federația a făcut o alegere oribilă", a protestat un suporter pe rețelele de socializare.

Roberto Mancini riscă să fie concediat de saudiți

Antrenorul peninsular, în vârstă de 59 de ani, era foarte supărat, mai ales de golul primit. Saudiții au deschis scorul imediat după pauză, Radif (46), dar au fost egalați când nimeni nu se mai aștepta. În al 9-lea minut de prelungire. Din 10!

30de milioane de euro este salariul anual al lui Roberto Mancini ca selecționer al Arabiei Saudite

Mancini riscă să plătească nu doar pentru gestul său, ci mai ales pentru ratarea obiectivului. Eliminat încă din „optimi" la Cupa Asiei, ar putea fi concediat după o jumătate de an.

4înfrângeri și două egaluri are Roberto Mancini în zece meciuri la naționala saudită

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Barcelona l-a adus pe „Kaka” » A impresionat la Cupa Mondială U17 și are acum șansa carierei
SPANIA
Barcelona l-a adus pe „Kaka” » A impresionat la Cupa Mondială U17 și are acum șansa carierei
Veste bună pentru Barcelona » Un jucător de bază revine după accidentare
BARCELONA
Veste bună pentru Barcelona » Un jucător de bază revine după accidentare

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
MaxiP
MaxiP  •  31 Ianuarie 2024, 15:04

A fost foarte aproape sa elimine Coreea de Sud, considerata printre marile favorite la castigarea trofeului, cu nume mult mai sonore in echipa. Lucrurile s-au aranjat negativ in momentul in care sud coreenii au terminat pe 2 in grupa lor si desi Arabia Saudita si-a castigat grupa, au dat de un astfel de adversar in optimi. Culoarele nu sunt foarte corecte acum, Australia se va lupta cu Coreea de Sud inca din sferturi, Japonia cu Iran cel mai probabil. Ramane culoar liber pentru Qatar, iar de meciul Tadjikistan - Iordania nici nu cred ca putem discuta. Nu stiu ce vina are, echipa lui s-a comportat decent, a iesit din optimi mai mult conjunctural.

bajescu
bajescu  •  31 Ianuarie 2024, 11:38

Sa fii platit regeste si sa nu fii in stare macar sa stii numarul loviturilor de departajare. Buna afacere. Pentru Mancini, desigur.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează