INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SERIE A

Roberto Mancini a rupt tăcerea, după demisia de la națională: „Nicăieri în lume n-am mai văzut așa ceva!”

Roberto Mancini // sursă foto: Guliver/gettyimages
Roberto Mancini // sursă foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat marti, 15 august 2023 12:44 / Actualizat marti, 15 august 2023 16:15

Fostul selecționer al Italiei, Roberto Mancini (58 de ani), a explicat la o întâlnire cu presa motivele despărțirii sale, acuzându-l pe președintele federației că, în loc să-i ofere stabilitate, i-a schimbat aproape toți secunzii

După două zile de acalmie, a revenit furtuna la federația italiană. Roberto Mancini a susținut o conferință de presă, la care nu au fost invitați și jurnaliști de la ziarele care l-au criticat dur pentru decizia de a demisiona, în plină campanie de calificare la Euro 2024. 

Au fost prezenți repoirteri de la Repubblica, Libero, Il Messaggero, il Corriere dello Sport, Il Mattino și Il Gazzettino, care au consemnat ceea ce fostul selecționer al campioanei Europei a avut de spus în apărarea sa, drept răspuns la jignirile și la aprecierile exagerate ale presei.

Nici vorbă de prelungire cu PSG! Kylian Mbappe renunță la o avere ca să poată juca
PSG
Nici vorbă de prelungire cu PSG! Kylian Mbappe renunță la o avere ca să poată juca

Gazzetta dello Sport, interzisă de Roberto Mancini!

„Neînțelegerile cu fedrația au început de mai multe luni și am simțit că Gravina nu mă mai vrea, de aceea nu mi-a oferit liniștea de care aveam nevoie. Am încercat să-i explic că nu este în regulă ceea ce face și el nu mi-a garantat-o, așa că am ales să renunț, deși abia acum trei luni îmi prelungisem contractul până în 2026.

 Nicăieri în lumea asta, președintele fedrației nu schimbă colaboratorii selecționerului. Nu am făcut nimic pentru a merita să fiu masacrat de o parte a presei, între care s-a numărat Gazzetta dello Sport, ce l-a făcut laș!

Evani și Lombardo, înlocuiți cu oamenii federației!

În 2023, Mancini a sesizat că se întâmplă ceva în spatele cortinei. Mai întâi, a murit Vialli, șoc peste care mama antrenorului susține că „Roberto nu a putut trece”, apoi Evani și Lombardo, secunzii săi de suflet, au fost îndepărtați și au primit alte sarcini în cadrul federației, și Mancio nu a mai rămas decât cu Salsano. Picătura ce a umplut paharul a fost numirea lui Buffon ca șef al delegației squadrei azzurra: 

„Nu am nimic cu Gigi, chiar îl respect, povestea cu Bonucii de la Final 4 din Nations League fiind o invenție”. Sportmediaset scrie că Mancini a vrut să renunțe după ratarea calificării la CM 2022, dar Gravina a insistat ca el să rămână și i-a reînnoit contractul.

Nu așa se face, să demisionezi printr-un e-mail! Adio cinic și fără scuze. Nu are circumstanțe atenuante, Mancini a fugit ca un laș. Nu i-a păsat de nimeni și de ce lasă în urmă - Gazzetta dello Sport, cotidian italian

Mai sunt 25 de zile până la cea mai apropiată partidă a naționalei din preliminariile Euro 2024, nu numai trei zile. Federația are destul timp să găsească pe altcineva. Cred că eu am fost mereu corect
- Roberto Mancini, fost selecționer Italia

2.625.000de euro este suma pe care Spalletti, principalul favorit la schimbarea lui Mancini, sau federația trebuie să o achite lui Napoli. Suma scade cu 250.000 cu fiecare lună care trece.până în iunie 2024

Citește și: 

PSG se uită în curtea lui Juventus pentru a-l înlocui pe Neymar

Neymar, rege timp de 2 ani în Arabia Saudită » A primit un pachet de beneficii extravagant de la șeici

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează