INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARABIA SAUDITĂ

Și tu, Roberto? Mancini va deveni selecționerul Arabiei Saudite » Acordul este iminent

Roberto Mancini va deveni selecționerul Arabiei Saudite. Foto: Imago Images
Roberto Mancini va deveni selecționerul Arabiei Saudite. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 24 august 2023 11:28 / Actualizat joi, 24 august 2023 11:47

La zece zile după ce a demisionat de la naționala Italiei, Roberto Mancini (58 de ani) și-a găsit angajament. Va semna până în 2026 cu selecționata Arabiei Saudite și va încasa 30 de milioane de euro anual.

Încă un star ia drumul Arabiei Saudite. Deși a negat că o ofertă din Golf ar fi motivul demisiei din funcția de selecționer al Italiei, Roberto Mancini va pleca după bani mult mai mulți decât avea la campioana Europei. 

Marius Lăcătuș, discurs fără echivoc: „Dacă eram ministrul Apărării, aș fi interzis FCSB în Ghencea! Îmi dădeam demisia”
FCSB ÎN GHENCEA
Marius Lăcătuș, discurs fără echivoc: „Dacă eram ministrul Apărării, aș fi interzis FCSB în Ghencea! Îmi dădeam demisia”

Gazzetta dello Sport a anunțat în această dimineață că tehnicianul de 58 de ani va semna până după CM 2026 un contract care-i va asigura și un salariu nemaipomenit. 

Conform sursei citate, Mancini va câștiga 30 de milioane de euro net anual la Riyadh, de zece ori mai mult decât avea la squadra azzurra.

Arabia Saudită, obiectiv clar pentru Roberto Mancini: Cupa Asiei și CM 2026

Mutarea va fi oficializată în cursul acestei săptămâni și tot curând vor fi anunțați secunzii săi. Probabil că va miza tot pe Salsano, Lombardo, Nuciari, Battara, Gagliardi, Scanavino și, probabil, Oriali, pe care Spalletti nu-l va păstra la națională. 

Obiectivul său este de a forma o națională competitivă care să participe la CM din SUA, Canada și Mexic. Însă și să facă o figură frumoasă la Cupa Asiei din ianuarie 2024, dat fiind că ultimul triumf în această competiție continentală datează tocmai din 1996!

Roberto Mancini negocia cu Arabia Saudită din luna iunie

Sportmediaset dezvăluie că presa de la Riyadh a scris despre primele contacte cu Mancini avute de federația saudită încă din luna iunie, chiar dacă Roberto a negat ferm această informație

Debutul lui Roberto Mancini va fi pe 8 septembrie, în amicalul cu Costa Rica, iar patru zile mai târziu va întâlni Coreea de Sud. 

În noiembrie va începe campania de calificare la Mondialul din 2026, saudiții fiind repartizați în grupă cu Iordania, Tadjikistan și Cambogia sau Pakistan. Iar în ianuarie va juca la Cupa Asiei, într-o serie cu Thailanda, Kârghistan și Oman.

Luciano Spalletti va fi prezentat pe 2 septembrie la naționala Italiei

Federația italiană (FIGC) s-a mișcat repede și a reușit să-l convingă pe Luciano Spalletti să renunțe la anul sabatic promis după ce a câștigat lo scudetto cu Napoli. 

Antrenorul de 64 de ani va susține o conferință de presă pe 2 septembrie, când va fi și prezentat oficial fanilor și presei peninsulare.

VIDEO. Costel Pantilimon, povești cu Roberto Mancini: „Mai rece, dar mereu a fost corect cu mine. Are ochi la jucători”

Citește și:

Barcelona și PSG au alergat după el toată vara, dar City și l-a asigurat până în 2026

Președintele Federației spaniole, forțat să demisioneze » A mai apărut o poză controversată

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
chepandy777
chepandy777  •  24 August 2023, 20:24

Cupa asiei mai inteleg, dar cupa mondiala? Ei cred ca dacal platesc atit de la asta or sa cistige cm??? Amris cu pofta.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează