INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Roberto Mancini, selecționerul campioanei Europei, și-a dat demisia! Cine e principalul favorit pentru banca Italiei

Roberto Mancini pe banca naționalei Italiei, foto: Guliver/gettyimages
Roberto Mancini pe banca naționalei Italiei, foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat duminica, 13 august 2023 15:29 / Actualizat duminica, 13 august 2023 15:34

Roberto Mancini, 58 de ani, a renunțat astăzi la postul de selecționer al Italiei, cu care cucerise titlul continental în 2021. Ar putea fi înlocuit de Luciano Spalletti, plecat de la Napoli după ce a câștigat Serie A.

O zi memorabilă, 11 iulie 2021. Pe Wembley, Italia devenea din nou campioana Europei, a doua oară, după o așteptare de 53 de ani. 1-1, 3-2 la penaltyuri în fața Angliei chiar la Londra, în templul fotbalului britanic.

„N-am văzut așa ceva în viața mea!” » Val de reacții după ce Cristiano Ronaldo a fost blocat în cel mai spectaculos mod posibil
ARABIA SAUDITĂ
„N-am văzut așa ceva în viața mea!” » Val de reacții după ce Cristiano Ronaldo a fost blocat în cel mai spectaculos mod posibil

Roberto Mancini pleacă după cinci ani de la naționala Italiei

A rămas o imagine memorabilă. Selecționerul Roberto Mancini și Gianluca Vialli, directorul delegației squadrei azzurra, prinși într-o îmbrățișare profundă, în lacrimi. Vialli s-a stins, pe 6 ianuarie 2023, la 58 de ani, ucis de cancer pancreatic.

Mancini a continuat pe banca Italiei. Până astăzi. Antrenorul naționalei din 15 mai 2018, Roberto i-a șocat pe conducătorii federației, și-a dat demisia sâmbătă seară. Pleacă! Un veritabil cutremur la albaștri, mai ales că Mancini acceptase de curând să fie coordonatorul tuturor loturilor, începând cu U20.

1.918 zilea fost Roberto Mancini selecționerul squadrei azzurra, al 3-lea cel mai longeviv, după Vittorio Pozzo și Enzo Bearzot

Roberto Mancini, conflict intern sau ofertă de la saudiți?

Și federația (FIGC) a confirmat, într-un comunicat. „Se încheie astfel o pagină importantă din istoria Azzurrilor, pornită în mai 2018 și încheiată cu turneul final al Ligii Națiunilor. La mijloc, triumful de la Euro", a comentat FIGC.

Potrivit Tuttosport, se vorbește de două explicații: un conflict intern la națională și o ofertă uriașă din Arabia Saudită!

Fanii îl vor pe Luciano Spalletti

Forul italian a anunțat că va dezvălui în câteva zile numele noului selecționer. Ar putea fi Luciano Spalletti, 64 de ani, campionul Serie A cu Napoli, care s-a despărțit de clubul azzurro imediat după ce a cucerit titlul.

În sondajul realizat de Sportmediaset (au participat peste 7.000 de fani), Spalletti are 42% din voturi, urmat de Antonio Conte (30%), 54 de ani, și el liber de contract după ruptura de Tottenham, în martie. 

61de meciuri a avut Roberto Mancini pe banca naționalei Italiei: 37 de victorii, 15 egaluri, 9 înfrângeri (golaveraj 123-45)

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Cheltuieli nebune la transferuri: Top 5 Europa a depășit 4 miliarde! Premier League e gata să sară pragul celor două milarde

Război incredibil! La Liga a făcut plângere împotriva PSG la Comisia Europeană: „Afectează piața”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
marcbrad
marcbrad  •  14 August 2023, 15:34
Postat de VanBasten pe 13 August 2023, 23:55

Pentru ca nu-i place fatza lui. E un motiv suficient pentru Becaliot.

***. cum adica nu-i place fatza lui? ce naiba ai fumat? ca pe ala il intereseaza doar banii. a spus de miculescu ca este frumos si no chin miculescu ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

VanBasten
VanBasten  •  13 August 2023, 23:55
Postat de retribution pe 13 August 2023, 23:39

??? de ce ar scapa de golgheterul echipei? stiu ca *** dar nici chiar asa.

Pentru ca nu-i place fatza lui. E un motiv suficient pentru Becaliot.

retribution
retribution  •  13 August 2023, 23:39
Postat de VanBasten pe 13 August 2023, 23:37

A scazut din pretentii, doar sa scape de el.

??? de ce ar scapa de golgheterul echipei? stiu ca *** dar nici chiar asa.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează