INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA ITALIEI

Romelu Lukaku, eliminat fiindcă le-a răspuns fanilor rasiști ai lui Juventus » Simone Inzaghi îl apără: „Gestul a fost înțeles greșit”

Romelu Lukaku a egalat în prelungiri din penalty la Juventus - Inter 1-1, foto:Guliver/gettyimages
Romelu Lukaku a egalat în prelungiri din penalty la Juventus - Inter 1-1, foto:Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat miercuri, 05 aprilie 2023 12:43 / Actualizat miercuri, 05 aprilie 2023 12:48

Romelu Lukaku a egalat în prelungiri din penalty la Juventus - Inter 1-1 și le-a făcut semn și le-a strigat să tacă fanilor bianconeri, care-l insultaseră repetat. „Gestul lui Romelu a fost înțeles greșit”, îl apără antrenorul Simone Inzaghi. 

S-a terminat cu scandal turul semifinalei de Cupa Italiei, de la Torino. Nervi, lovituri, insulte, provocări rasiste și trei cartonașe roșii date de arbitrul Massa, pe finalul unui Juventus - Inter 1-1 incandescent, al treilea Derby d'italia al sezonului. 

Zidane pune o condiție-șoc ca să semneze cu PSG: „El trebuie să plece”
PSG
Zidane pune o condiție-șoc ca să semneze cu PSG: „El trebuie să plece”

Protagonistul serii a fost Romelu Lukaku, care a intrat în minutul 65, a egalat dintr-un penalty în 90+5 și a fost eliminat! Gestul său de a saluta militărește și cu degetul la gură făcut în fața suporterilor bianconeri a fost interpretat ca o provocare de „central". A primit al doilea „galben" și implicit „roșu"!

Romelu Lukaku, atac de fanii lui Juventus: sunete de maimuță în peluză

Atacantul belgian le-a strigat repetat să tacă fanilor adverși, ce-l insultaseră rasist și îl huiduiseră frecvent, după de acesta îl faultase pe Gatti și încasase primul cartonaș. 

Romelu se bucură așa în mod normal, dar a fost înțeles greșit. Sper să i se anuleze al doilea avertisment, cum s-a procedat cu Lookman. Cât despre restul jignirilor rasiste nu vreau să mai comentez", explică antrenorul Simone Inzaghi. S-a revoltat însă ministrul Sportului, Andrea Abodi, care a cerut să se ia măsuri dure pentru pedepsirea tifosilor rasiști ai lui Juventus, vinovați de a-l șicana și cu sunete de maimuță.

„Lukaku merită scuze”

Și Roc Nation, agenția din New York a cântărețului Jay-Z care se ocupă de imaginea lui Lukaku, a protestat vehement. 

„Insultele adresate lui Romelu înaintea și după executarea loviturii de la 11 metri sunt inacceptabile, ostile și dezgustătoare. S-a mai bucurat la fel și în alte ocazii, dar arbitrul l-a pedepsit tot pe el. Lukaku merită scuze din partea lui Juve și Liga trebuie să ancheteze ceea ce s-a întâmplat și să sancționeze comportamentul acelui grup de fani", a declarat președintele Michael Yormark.

La naționala Italiei n-a luat „galben"

La fel a sărbătorit internaționalul belgian și reușitele din meciul cu Suedia (3-0), în care a semnat un hattrick în preliminariile CE 2024, și n-a fost avertizat de arbitru. În apărarea lui a sărit imediat și naționala, ce a postat pe contul de Twitter un mesaj anti-rasism.

RL nu a fost singurul eliminat. Cuadrado, care a venit să-l certe după gol, a văzut și el cartonașul roșu, împreună cu portarul interist Handanovici, pentru ciocnirea de după final. Toți vor lipsi la returul de pe 26 aprilie.

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

REZUMAT VIDEO Thomas Tuchel nu-l iartă pe gafeurul din ultimul minut la Bayern - Freiburg 1-2: „N-ai voie să faci așa ceva!”

Eric Bicfalvi s-a calificat în finala Cupei Rusiei. A influențat golul care a decis „dubla" cu Spartak Moscova

Gerard Pique o pune la punct pe Shakira: „Nu se gândește la consecințe. Ce trebuie să se întâmple? Să se sinucidă cineva?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
Dino
Dino  •  05 Aprilie 2023, 15:23
Postat de AmuzantulTrollescu pe 05 Aprilie 2023, 12:58

Ohohoooo, ce pacat :(((((((((( Noi suntem facuti in fel si chip si nu mai zice nimeni nimic. Dar asa e cand esti privilegiat si pus deasupra tuturor doar *** (vb in general, nu ma refer strict la ***).

La ei se pune batista pe tambal, la noi se merge pe la comisii si se face circ.

dakesis
dakesis  •  05 Aprilie 2023, 14:05

la nationala Italiei?? Articol creat in ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

AmuzantulTrollescu
AmuzantulTrollescu  •  05 Aprilie 2023, 12:58

Ohohoooo, ce pacat :(((((((((( Noi suntem facuti in fel si chip si nu mai zice nimeni nimic. Dar asa e cand esti privilegiat si pus deasupra tuturor doar *** (vb in general, nu ma refer strict la ***).

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează