INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA AFRICII

Eroul Africii, neînvins de 414 minute la turneul final: „Restul lumii crede că noi jucăm cu maimuțe în poartă”

Ronwen Williams, 32 de ani, căpitanul Africii de Sud, expert la penaltyuri Foto: Imago
Ronwen Williams, 32 de ani, căpitanul Africii de Sud, expert la penaltyuri Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 07 februarie 2024 16:22 / Actualizat miercuri, 07 februarie 2024 16:52

Ronwen Williams, 32 de ani, căpitanul Africii de Sud, a apărat patru penaltyuri din cinci în „sfertul” cu Capul Verde (0-0, 2-1 la loviturile de departajare), calificând naționala „Bafana Bafana” în semifinalele Cupei Africii după 24 de ani.

Un portar s-a ridicat deasupra tuturor la această Cupă a Africii. Sud-africanul Ronwen Williams, 32 de ani, căpitanul „Bafana Bafana". Mai ales datorită prestației din sferturile de finală, dar nu numai atunci.

Nimeni nu a mai reușit performanța lui Ronwen Williams la Cupa Africii

În „sferturi", goalkeeperul care a jucat întreaga carieră numai în țara sa, 12 ani la SuperSport United și din 2022 la Mamelodi Sundowns (deși s-a pregătit o perioadă la academia de juniori a lui Tottenham), a apărat patru din cele cinci penaltyuri contra Capului Verde, decisiv la victoria la limită, 0-0, 2-1 la lovituri de departajare.

Revoluția fotbalului: sunt pregătite 5 schimbări majore de regulament » „Roșu” pentru orice henț defensiv în careu + Pedeapsă nouă pentru tragere de timp
REGULAMENT
Revoluția fotbalului: sunt pregătite 5 schimbări majore de regulament » „Roșu” pentru orice henț defensiv în careu + Pedeapsă nouă pentru tragere de timp

Nimeni nu a mai reușit o asemenea performanță în istoria Cupei Africii. Un urmaș al lui Helmut Duckadam, patru din patru blocate la 11 metri în finala Steaua - Barcelona 2-0, în finala CCE 1986.

Ronwen Williams, cel mai bun portar al Cupei Africii

Williams, care a calificat Africa de Sud în premieră în semifinale după 24 de ani, a fost însă foarte bun în întreg turneul din Cote d'Ivoire. A primit doar două goluri, în prima partidă a fazei grupelor, 0-2 cu Mali. În celelalte întâlniri, a închis poarta. 4-0 cu Namibia, 0-0 cu Tunisia, ambele în serii, 2-0 cu Maroc ("optimi"), 0-0, 2-1 la penaltyuri cu Capul Verde.

În total, 414 minute în care adversarii nu au putut să-l învingă. Ronwen e portarul cu cele mai multe „clean sheets" (4), are al doilea cel mai bun procentaj de mingi salvate (85,7%) și e al patrulea după numărul paradelor esențiale (12).

Ronwen Williams este un portar de clasă mondială. Ar trebui să fie ministru de finanțe în Africa de Sud. Ar putea salva economia țării - Grant Kekana, jucător Africa de Sud

„Goalkeeperii noștri sunt la fel de buni ca în orice altă parte\"

Joseph-Antoine Bell, 69 de ani, fost goalkeeper important al Camerunului, nouă sezoane în Franța, la Marseille, Toulon, Bordeaux și Saint-Etienne, e astăzi supervizorul portarilor la confederația africane (CAF).

Lăudându-l pe Williams, acesta a fost dur în comentariul său: „Restul lumii crede că noi jucăm cu maimuțe în poartă, dar am demonstrat încă o dată că goalkeeperii noștri sunt la fel de buni ca în orice altă parte".

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Rivalul lui Drăgușin în apărarea lui Tottenham, cel mai rapid jucător din Premier » S-ar putea întrece cu Bolt! + O poveste cu clipe de cumpănă: „La 18 ani am vrut să spun stop
ANGLIA
Rivalul lui Drăgușin în apărarea lui Tottenham, cel mai rapid jucător din Premier » S-ar putea întrece cu Bolt! + O poveste cu clipe de cumpănă: „La 18 ani am vrut să spun stop"
Fostul adversar al FCSB-ului merge în Premier League pentru 20 de milioane de euro!
MERCATO
Fostul adversar al FCSB-ului merge în Premier League pentru 20 de milioane de euro!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează