INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PRELIMINARII CM 2026

Anunț-șoc după o victorie istorică: selecționerul Argentinei vrea să demisioneze! Care este motivul

Selecționerul Scaloni l-a lăsat mască pe Lionel Messi // Foto: Imago Images
Selecționerul Scaloni l-a lăsat mască pe Lionel Messi // Foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 22 noiembrie 2023 11:43 / Actualizat miercuri, 22 noiembrie 2023 12:01

Deși Argentina este pe primul loc al grupei de calificarea la CM 2026, Lionel Scaloni (45 de ani) a amenințat că va pleca de pe banca tehnică a naționalei albiceleste. Selecționerul s-a plâns de lipsă de susținere din partea federației.

O știre „bombă" a explodat miercuri dimineața, după succesul repurtat de naționala Argentinei (1-0) împotriva Braziliei în preliminariile CM 2026. Campioana mondială s-ar putea despărți de Lionel Scaloni, conform informațiilor publicate de cotidianul Ole. 

Panduru și MM Stoica au creionat lotul de 25 pentru EURO 2024: „Poate fi luat în calcul, vine bine din urmă”
ROMÂNIA, LA EURO 2024
Panduru și MM Stoica au creionat lotul de 25 pentru EURO 2024: „Poate fi luat în calcul, vine bine din urmă”

Lionel Scaloni, selecționerul Argentinei, a anunțat că ia în calcul să demisioneze!

Selecționerul de 45 de ani se gândește serios să demisioneze după Superclasico, deși reprezentativa albicelestă e liderul grupei de calificare a zonei AmSud, cu opt puncte mai mult decât Brazilia, coborâtă pe locul 6! 

Scaloni a făcut anunțul șocant chiar la conferința de presă de pe „Maracana"! Motivul principal pentru care s-ar produce ruptura este lipsa de susținere din partea lui Claudio Tapia, președintele federației, cu care a avut probleme și la prelungirea contractului.

Lionel Scaloni nu va fi la tragerea la sorți pentru Copa America

„Acești băieți ridică mereu mai sus ștacheta și nu e ușor să continui să câștigi fiecare meci. Trebuie să reflectez asupra situației, voi discuta cu președintele federației și cu echipa, însă grupul merită să fie condus de un antrenor care să aibă toate energiile disponibile.

A venit timpul să mă gândesc bine la ceea ce vreau să fac în viitor. Nu este un adio, dar am nevoie foarte tare să-mi pun ordine în gânduri", a declarat selecționerul. 

Sursa citată mai scrie și că anunțul lui Scaloni e mai mult decât o amenințare și a pus în umbră performanța istorică reușită la Rio de Janeiro. Ole a lansat varianta ca ruptura să se producă până la finele lunii și Scaloni nu ar merge la tragerea la sorți a grupelor pentru Copa America 2024.

Lionel Messi a făcut poza de adio cu Lionel Scaloni și cu staff-ul acestuia?!

Un alt indiciu al iminentei despărțiri ar fi dat de faptul că, până să părăsească „Maracana", căpitanul Messi i-a chemat din nou pe gazon pe Scaloni și pe membri staff-ului tehnic al naționalei pentru a face o poză. Presa din Argentina speculează astfel că ar putea fi fotografia de adio! 

66de meciuri are Lionel Scaloni ca selecționer Argentinei, înregistrând 48 de succese, 12 remize și 6 înfrângeri, golaveraj 143-43

Pe de altă parte, din vestiar a răzbătut informația că jucătorii nu sunt de acord cu hotărârea luată de selecționer și speră ca acesta să se răzgândească. „Am aflat și noi și am trăit un șoc. Dar acum toți avem ridicat nivelul adrenalinei după un asemenea meci. Vom încerca să vorbim cu Mister și vom vedea ce se întâmplă", a declarat Nicolas Otamendi, ales omul meciului cu Brazilia.

Sperăm ca Scaloni să continue, după părerea mea se va gândi mai bine și va rămâne. Cel puțin asta sper. Nu am discutat în vestiar despre acest subiect. În câteva luni va fi Copa America și prezența lui Mister este foarte importantă pentru grup. 

- Cristian Romero, fundaș Argentina

VIDEO REZUMAT. BRAZILIA - ARGENTINA, 0-1, Cele mai tari faze din duelul sud-american

Citește și

Unul dintre marii atacanți brazilieni șterge pe jos cu Haaland: „Are 30 de ocazii și înscrie de 3 ori. Eu aș fi înscris între 10 și 20 de goluri”
ATACANȚI
Unul dintre marii atacanți brazilieni șterge pe jos cu Haaland: „Are 30 de ocazii și înscrie de 3 ori. Eu aș fi înscris între 10 și 20 de goluri”
Vedeta nemților și-a pierdut cumpătul! ROȘU direct în Austria - Germania
AUSTRIA - GERMANIA
Vedeta nemților și-a pierdut cumpătul! ROȘU direct în Austria - Germania

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
muzica
muzica  •  23 Noiembrie 2023, 22:49

ATENTIE !Nici nu s-au stins reflectoarele de pe A.N. dupa spendida victorie a Romaniei,care ne-a propulsat pe primul loc ,cu diferenta de 5 p.fata de Elvetia ;ei bine,un catelus mic in ale jurnalismului (nu merita sa-i dau numele),deci la Digisport 1,live cu N.Raducanu,cu Ramureanu,...un mic jurnalist rapidist,a si inceput sa strice atmosfera superba a calificari,introducand strambe !Ca vezi Doamne,are el dovezi cum Iordanescu, a fost alegerea politica (Dancu),ca ..ce fel de istorie este aceasta calificare ?!OK,dar nu ai impresia ,catelus dragut ,ca esti ca si parul care pica in supa ?Sau mai delicat ,,catelusul latra ..dar caravana trece !!``Vai de capul tau..sarmane catelus!(cred ca ti-ai pierdut vocea cu acest latrat !)De fapt,nu e de mirare...el beneficiaza de LIBERTATEA PRESEI..deci poate sa calce in strachine linistit !(de fapt ,o face cam mereu !)Ghiciti,despre cine e vorba...cred ca l-ati recunoscut !Sunt sigur.

codrutc
codrutc  •  23 Noiembrie 2023, 03:22

Poate vrea sä-şi renegocieze contractul

magic4ever
magic4ever  •  22 Noiembrie 2023, 13:31

Nu are ce sa caute Chiriches la Euro...daca vrei un lider in defensiva il convingi pe Sapunaru sa revina...dar cred ca pe langa Burca si Dragusin o sa mai aleaga 2 fundasi centrali dintre Rus,Nedelcearu si Racovitan

Vezi toate comentariile (4)
Comentează