CAMPIONATE    •   SERIE A

Spalletti are promisă o primă uriaşă dacă o califică pe Inter în Champions League » Totul se decide în ultima etapă din Serie A

foto: reuters

foto: reuters

Articol de Alexandru StănilăJURNALISPORT Miercuri, 16 Mai

Lazio şi Inter Milano se vor duela duminică, în epilogul sezonului din Serie A, miza fiind una uriaşă - locul 4, ultimul care duce în sezonul următor de Liga Campionilor, iar conducerea nerazzurrilor pregăteşte o motivaţie suplimentară pentru antrenorul Luciano Spalletti.După 37 de runde scurse din această stagiune, biancocelestii ocupă poziţia a patra, cu 72 de puncte, în timp ce trupa lui Spaletti este pe cinci, cu 69 de puncte. Având în vedere că, în caz de egalitate de puncte, primul criteriu pentru departajare este reprezentat de întâlnirile directe, Inter o poate depăşi pe Lazio în clasament în urma unei victorii la orice scor, după rezultatul de 0-0 din tur. De partea cealaltă, echipa pregătită de Simone Inzaghi are şi varianta unei remize în partida ce se va disputa pe Stadio Olimpico.

Potrivit Corriere della Sera, în cazul în care Inter o va învinge pe Lazio în weekend şi, implicit, va reuşi calificarea în grupele Champions League, Luciano Spalletti va primi un bonus de 1 milion de euro. În plus, conducătorii asiatici ai clubului sunt mulţumiţi de primul sezon al italianului pe banca tehnică şi ar fi deja în discuţii pentru prelungirea înţelegerii, scadentă în 2019 la acest moment.

"Trebuie să ne pregătim bine în această săptămână şi să menţinem tensiunea la un nivel moderat. Am început acest sezon având încredere în calificarea în Champions League, iar acum cred asta 100%", a fost mesajul lui Spalletti, potrivit paginii oficiale de Twitter a Serie A.

Partida decisiviă dintre Lazio şi Inter se dispută duminică, 20 mai, de la ora 21:45 şi va fi transmisă de DigiSport.

Comentarii (0 ) Adaugă comentariu

Comentează

Conectează-te cu facebook la contul tău sau înregistrează-te pentru a adăuga comentarii


1500 de caractere ramase