INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA - BOSNIA 1-0

Spania - Bosnia 1-0 // Un meci pentru David Silva » Retragerea oficială a "geniului din Arguineguín"

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat luni, 19 noiembrie 2018 17:33

Spaniolii i-au dedicat testul din Gran Canaria, câștigat cu 1-0 contra Bosniei, lui David Silva, campion mondial și dublu campion european, retras după turneul din Rusia.

"A fost cel mai frumos moment al zilei. Unicul care ne-a făcut să zâmbim. David Silva merita acest omagiu. Un artist al balonului. Unul dintre acei micuți nebuni care ne-au dus în vârful fotbalului mondial", a scris Tomás Roncero, redactor-șef al secțiunii de Real Madrid a cotidianului AS, numindu-l "geniul din Arguineguín".

Spaniolii i-au dedicat lui acest amical cu Bosnia, jucat la Las Palmas, în Gran Canaria, locul în care s-a născut și David. În vârstă de 32 de ani, campion mondial (2010) și dublu campion european (2008, 2012), Silva a dat lovitura de start a meciului. A primit un trofeu și tricoul roșu cu numărul 125 -selecțiile la națională.

Mijlocașul lui Man. City îl avea în brațe pe Mateo, marea bucurie a vieții lui. Centrul universului. Băiatul s-a născut în decembrie 2017, la doar 25 de săptămâni, și până în mai 2018 s-a luptat să supraviețuiască. O jumătate de an, David a stat numai pe drumuri, între Manchester și Valencia.

"Dragostea pentru acest copil m-a ajutat să rezist. Și fotbalul", a spus Silva. Și-a tatuat numele lui Mateo pe brațul stâng, deasupra cuvintelor "Nu cedez niciodată". 

125de selecții a adunat David Silva în tricoul "Furia Roja"

35de goluri și 32 de pase decisive are la echipa națională

Vezi și: Pep Guardiola, acuzat de un fost mare internațional german pentru eșecul naționalei: "E vina lui! Ne-a păcălit pe toți"

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează