INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA - ITALIA 2-1

FOTO Italia, a cincea dramă într-o lună! Noul atacant al lui Real Madrid o duce pe Spania în finala Nations League cu un gol în minutul 89 » Duel de 5 stele cu Croația pentru trofeu

Spania - Italia/ foto Imago Images +9   FOTO
Spania - Italia/ foto Imago Images

Articol de - Publicat joi, 15 iunie 2023 23:13 / Actualizat vineri, 16 iunie 2023 09:00

Spania a învins Italia, scor 2-1, și va înfrunta Croația în finala Ligii Națiunilor. 

  • Croația este prima finalistă, după 4-2 cu Olanda după prelungiri
  • Ultimul act al Final Four-ului e programat duminică, ora 21:45.
  • Mizele Final Four-ului sunt trofeul și premiul de 10,5 milioane de euro pe care îl va primi câștigătoarea. Finalista va încasa 7 milioane. 

Liga Națiunilor, cea mai recentă competiție marca UEFA, încă n-a prins la public. Un duel Spania - Italia ar fi trebuit să trezească interes în orice context. Pe arena din Enschede, în Olanda, mii de locuri au rămas neocupate.

Antrenamentul naționalei, întârziat de furtuna din Kosovo » Gazonul arată horror cu o zi înainte de meci: „S-au plâns și adversarii”
Kosovo - România
Antrenamentul naționalei, întârziat de furtuna din Kosovo » Gazonul arată horror cu o zi înainte de meci: „S-au plâns și adversarii”

Spania, în finala Ligii Națiunilor

Meciul a început tare. Yeremy Pino a deschis scorul încă din minutul 3, profitând de gafele în lanț din defensiva Italiei, decisivă fiind indecizia veteranului Bonucci.

Avantajul n-a ținut mult. Le Normand a oprit mingea cu mâna în careu, iar Immobile a transformat fără emoții un penalty. Era 1-1 în minutul 11.

În continuare s-a jucat într-un singur sens. Spania a pus stăpânire pe posesie, Italia a încercat să lovească strict pe contraatac. Pasivitatea trupei lui Mancini a fost pedepsită. 

+5 FOTO

Introdus în minutul 84, Joselu, care va semna cu Real Madrid, a avut nevoie de doar câteva atingeri și de o doză de șansă pentru a aduce calificarea în ultimul act. Viitorul atacant al Realului s-a trezit cu mingea la picior la 6 metri de poarta adversă, a mulțumit și a înscris al treilea gol în tot atâtea apariții la națională.

Spania în finală, o nouă dramă pentru Italia

„Furia Roja” este la un meci distanță de primul trofeu după titlul european cucerit în 2012. De cealaltă parte, vara lui 2023 nu este deloc una bună pentru fotbalul italian. 

Primul eșec al peninsularilor a venit pe 31 mai. AS Roma a fost învinsă dramatic de FC Sevilla în finala Europa League, 1-1 după prelungiri, 4-1 la loviturile de departajare. A fost prima dată când Jose Mourinho pierde un meci cu trofeul pe masă în cupele europene.

Miercuri, 7 iunie, a venit rândul Fiorentinei să sufere. Formația viola a fost învinsă de West Ham în finala Conference League, scor 1-2, golul decisiv fiind înscris de Bowen în minutul 90. 

A continuat, pe 10 iunie, cu finala Ligii Campionilor, pierdută de Inter cu 0-1 în fața lui Manchester City. 

Ultima nefăcută s-a petrecut chiar în această săptămână, în finala Campionatului Mondial U20. Italienii au fost bătuți în ultimul act de reprezentativa similară a Uruguayului.

FINAL. Spania - Italia 2-1

Moment de reculegere în memoria lui Silvio Berlusconi

Semifinala a fost prefațată de un moment de reculegere în memoria lui Silvio Berlusconi. Fostul președinte al lui AC Milan a murit luni. Avea 86 de ani.

+5 FOTO

Spania - Italia, echipe de start:

Spania: U. Simon - J. Navas, Le Normand, Laporte, Alba - Rodri, Merino - Rodrigo, Gavi, Y. Pino - Morata
Antrenor: Luis de la Fuente

Italia: Donnarumma - Di Lorenzo, Toloi, Bonucci, Acerbi - Frattesi, Jorginho, Barella - Zaniolo, Immobile, Spinazzola
Antrenor: Roberto Mancini

VIDEO. Jucătorii Italiei au ieșit la încălzire

Imagini din vestiarul Spaniei

Citește și:

Răzvan Marin pleacă de la Empoli » Va fi antrenat de Claudio Ranieri
SERIE A
Răzvan Marin pleacă de la Empoli » Va fi antrenat de Claudio Ranieri
Messi tocmai a marcat cel mai rapid gol din întrega carieră » Acțiune marcă înregistrată în amicalul campioanei mondiale
RECORD
Messi tocmai a marcat cel mai rapid gol din întrega carieră » Acțiune marcă înregistrată în amicalul campioanei mondiale

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
miciBIO
miciBIO  •  16 Iunie 2023, 10:31

Mă bucur că *** nu a luat vreun trofeu!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

nune
nune  •  16 Iunie 2023, 08:21

Parca Inter a pierdut cu 1-0, nu cu 2-1…

lmnr
lmnr  •  16 Iunie 2023, 07:59

31 mai, 7 mai si 10 mai. Aparent calendarul functioneaza in sens invers si un pic aleatoriu pentru GSP. Tinand cont ca Grealish e inca mahmur, tind sa cred ca Man City a jucat pe 10 iunie :)

Vezi toate comentariile (5)
Comentează