INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BELGIA

Standard Liege a luat decizia în privința lui Mircea Rednic

Mircea Rednic, sub contract cu UTA până în 2025 Foto: Imago
Mircea Rednic, sub contract cu UTA până în 2025 Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 03 ianuarie 2024 15:50 / Actualizat miercuri, 03 ianuarie 2024 16:14

Mircea Rednic, 61 de ani, a fost pe lista lui Standard Liege după demiterea antrenorului Carl Hoefkens. Dar tehnicianul aflat sub contract cu UTA nu se va întoarce la clubul belgian. A fost ales croatul Ivan Leko, mai tânăr cu 16 ani.

Mircea Rednic, 61 de ani, și-a păstrat nu doar casa în Belgia, ci și reputația. După ce a pregătit trei echipe în prima ligă, Standard Liege (2012-2013), Gent (2013-2014) și Mouscron (2016-2018), tehnicianul reapare constant pe lista cluburilor și presei locale. Când sunt probleme la o formație și antrenorul e demis, e trecut și numele lui Rednic.

Mircea Rednic, anunțat de Le Soir ca posibil antrenor la Standard Liege

Nu o dată s-a vorbit de el la Standard Liege, unde a și jucat cinci sezoane, între 1991 și 1996. La fel, în această perioadă. Locul 9, fără victorie în ultimele cinci etape (două înfrângeri, trei egaluri), „Les Rouches" l-au concediat pe Carl Hoefkens după doar o jumătate de an!

Un copil român teribil a uimit Academia unui mare club german: „Doar unul mai șutează ca tine” » Ce spune tatăl lui, fost jucător în Superliga: „Ronaldo e obsesia lui”
INEDIT
Un copil român teribil a uimit Academia unui mare club german: „Doar unul mai șutează ca tine” » Ce spune tatăl lui, fost jucător în Superliga: „Ronaldo e obsesia lui”

La începutul anului, importantul cotidian belgian Le Soir a amintit și de Mircea Rednic ca o posibilitate printre mai mulți candidați. Să treacă de la UTA, cu care mai mare contract până în vara lui 2025, dar pe care nu reușește să o îndepărteze de zona retrogradării, la o altă echipă aflată într-o situație dificilă.

Mircea Rednic nu va reveni la Standard Liege după un deceniu

Însă astăzi, 3 ianuarie, jurnaliștii flamanzi de la Het Laatste Nieuws au aflat că Rednic nu va reveni la Standard. Gruparea valonă a luat o decizie asupra succesorului lui Hoefkens. E Ivan Leko.

În vârstă de 45 de ani, mult mai tânăr decât Rednic, croatul are și experiență, și rezultate în Belgia, după ce a cucerit titlul de campion și Supercupa cu FC Bruges (2018), plus Cupa cu Antwerp în 2020. Avea și un avantaj. Era fără angajament, după despărțirea de Hajduk Split, în octombrie 2023.

Ivan Leko va semna un contract pe doi ani și jumătate cu Standard

Potrivit Het Laatste Nieuws, confirmat de La Derniere Heure, Leko a negociat cu oficialii lui Standard, în special cu directorul sportiv Fergal Harkin. I s-a oferit un contract pe doi ani și jumătate, părțile având deja un acord. Echipa pleacă sâmbătă în cantonament în Spania, la Marbella, și conducătorii clubului vor să oficializeze până atunci numirea lui Leko.

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Vești de ultimă oră de la negocierile Radu Drăgușin - Tottenham » E diferență la bani + cine i-a convins pe londonezi să îl ia
STRANIERI
Vești de ultimă oră de la negocierile Radu Drăgușin - Tottenham » E diferență la bani + cine i-a convins pe londonezi să îl ia
Mircea Lucescu, război cu Fatih Terim, cu fiul lui la mijloc: „Eu l-am învins. Nici Răzvan nu va pierde
ANTRENORI
Mircea Lucescu, război cu Fatih Terim, cu fiul lui la mijloc: „Eu l-am învins. Nici Răzvan nu va pierde"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
dorelus
dorelus  •  03 Ianuarie 2024, 20:15

Standard nu a luat decizia în privința lui Rednic, domnule jurnalist, Standard a numit un nou antrenor.

dorelus
dorelus  •  03 Ianuarie 2024, 19:55

Domnul meu nu apare des, sau deloc ca și opțiune pentru echipele din Belgia, iară la Standard cred că s-a ars ultima dată când i-a adus pe Cristea și Tucudean cu comisioane importante pentru el. Strâmbu nu este o poreclă nevinovată.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează