INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LAZIO

Motivul pentru Ștefan Radu pleacă de la Lazio » Noua strategie a clubului italian: „Un jucător cu 12 ani în biancocelesto nu poate încheia rău experienţa”

Ștefan Radu // FOTO: Guliver/GettyImages
Ștefan Radu // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 13 iunie 2019 14:59

Ştefan Radu, 32 de ani, nu mai avea garantat postul de titular Lazio, de aceea i s-a sugerat să plece. „Vrea să se simtă important, nu să joace în 20 de meciuri. E un lider”, explică fostul mijlocaş Rambaudi. 

Despărţirea iminentă de Lazio după 11 sezoane şi jumătate nu este pentru fundașul Ştefan Radu decât o mutare din proiectul de reconstrucţie gândit de club. O dată cu câştigarea Cupei Italiei s-a închis un ciclu şi preşedintele Lotito a discutat cu antrenorul Simone Inzaghi şi directorul sportiv Igli Tare despre cum trebuie primenită echipa, mulţi dintre senatori, inclusiv căpitanul Lulici, fiind în pericol să plece în această vară fierbinte.

„Va începe un proces de lifting pentru formarea unei echipe tinere şi ambiţioase, după profilul antrenorului”, susţin italienii.

„E un lider, cu personalitate”

Fundaşului român i s-a comunicat că nu va mai fi titular şi că va juca tot mai puţin, de aceea Lazio s-a oferit să-l lase liber dacă-şi găseşte echipă, urmând ca, după retragere, să poată reveni într-un post de conducere la echipa capitolină.

„Radu e un jucător cu personalitate, un lider în vestiar, şi în relaţia cu antrenorul. Vârsta nu iartă pe nimeni, dar e clar că vrea să se simtă important, nu să fie rezervă şi să intre în 20 de meciuri. Un jucător cu 12 ani în biancocelesto nu poate încheia rău experienţa. Şi Inzaghi are calculele lui, probabil deja urmăreşte un tânăr care să crească”, a explicat Roberto Rambaudi, fost mijlocaş lazial între 1994 şi 1998. 

2021este anul în care expiră contractul lui Radu cu Lazio

53 de meciuri îi lipsesc lui Ştefan Radu pentru a-l egala pe Giuseppe Favalli în topul all-time al prezenţelor la Lazio (401)

Vezi și:

Gianluigi Buffon, înlocuitorul lui Iker Casillas la FC Porto? Presa din Italia aruncă BOMBA în mercato din Europa!

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
2224186121033049
Ciprian Pana  •  13 Iunie 2019, 23:52
Postat de adriann_ pe 13 Iunie 2019, 17:44

Fascistii astia de la Lazio (nu e nici o exagerare, documentati-va nitel) nu vroiau sa ajunga un roman cel mai titrat jucator din istoria clubului.

aia nu azu avut nimic cu romanii...au fort prieteni...Antonescu stie

marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  13 Iunie 2019, 18:33

radu ar fi cazul sa ajute fotbalul romanesc un pic ....

adriann_
adriann_  •  13 Iunie 2019, 17:44

Fascistii astia de la Lazio (nu e nici o exagerare, documentati-va nitel) nu vroiau sa ajunga un roman cel mai titrat jucator din istoria clubului.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează