INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

UPDATE Cutremur în Spania! Agenții Gărzii Civile, raid la sediul Federației » Mandat de arestare pe numele lui Rubiales

Sediul federației spaniole în timpul raidului Gărzii Civile
Sediul federației spaniole în timpul raidului Gărzii Civile

Articol de - Publicat miercuri, 20 martie 2024 22:03 / Actualizat miercuri, 20 martie 2024 22:03

Federația spaniolă e în mijlocul unui alt scandal major. Agenții Gărzii Civile au invadat miercuri sediul RFEF într-o anchetă care vizează contractul încheiat de forul de la Madrid cu Arabia Saudită pentru ca Supercupa Spaniei să se joace an de an la Riad și Jeddah. ♦ Șapte persoane au fost reținute ♦ Luis Rubiales, Gerard Pique și alți oficiali ai forului iberic sunt suspectați de corupție și spălare de bani.

UPDATE / Mandat de arestare pe numele lui Rubiales

Procurorii spanioli au emis un mandat de arestare pe numele lui Luis Rubiales. Potrivit Marca, fostul președinte al RFEF s-ar afla în acest moment în Republica Dominicană.

Raidurile Gărzii Civile la 11 domicilii din întreaga țară. Inclusiv la casa lui Rubiales din Granada

Federația spaniolă (RFEF) e iar implicată într-un scandal de proporții. Și are legătură tot cu Luis Rubiales, fostul președintele al forului de la Madrid. În toamna trecută, Rubiales a fost obligat să-și dea demisia de la RFEF, fiind acuzat de agresiune sexuală după ce a sărutat-o pe jucătoarea Jennifer Hermoso la ceremonia de premiere a campioanelor mondiale, pe 20 august 2023.

Astăzi, 20 martie, cu două zile înainte ca naționala La Roja să joace la Londra amicalul contra Columbiei, agenții Gărzii Civile au percheziționat sediul federației, au confiscat numeroase documente și au reținut șapte persoane pentru a fi interogate, potrivit Marca și El Mundo. Printre ele, Tomas Gonzalez Cueto, consilier legal al RFEF.

Tragedia vieții posibilului nostru adversar la Euro: bunicul i-a ucis tatăl, fratele mai mic a murit în accident, mama a fost răpusă de boală. „E greu să mai supraviețuiești”
BARAJ EURO 2024
Tragedia vieții posibilului nostru adversar la Euro: bunicul i-a ucis tatăl, fratele mai mic a murit în accident, mama a fost răpusă de boală. „E greu să mai supraviețuiești”

O acțiune aprobată de Curtea de Instrucție din Majadahonda (Madrid) și coordonată de procurorii departamentului anticorupție. Nu doar sediul federației a fost percheziționat, simultan au fost declanșate raiduri la 11 domicilii din întreaga țară, inclusiv la casa lui Rubiales din Granada. Numai că Rubiales se află acum în afara Spaniei, în Republica Dominicană.

Plângerea de la care a pornit investigația. Corupție și spălare de bani legate de Supercupa Spaniei

Această anchetă a pornit de la o plângere făcută pe 30 mai 2022 de către Asociația Transparenței Democrației în Sport (prin președintele Miguel Galan) împotriva lui Luis Rubiales și a lui Gerard Pique după contractul încheiat în 2019 de RFEF cu guvernul Arabiei Saudite pentru ca Supercupa Spaniei să se dispute an de an la Riad și Jeddah. Un acord intermediat de fostul jucător al Barcelonei prin compania sa, Kosmos Global Holding.

Autoritățile spaniole verifică toate contractele din ultimii cinci ani, suspectându-i pe cei implicați în înțelegerea cu saudiții de corupție și spălare de bani.

Convorbiri secrete Rubiales - Pique scoase la lumină. Comision de 24 de milioane

În primăvara lui 2022, cotidianul El Confidencial a dezvăluit mai multe documente și înregistrări ale unor discuții secrete între Rubiales și Pique care scoteau la lumină un scandal de corupție.

Cutremur în Spania! Agenții Gărzii Civile, raid la sediul Federației » Mandat de arestare pe numele lui Rubiales
Luis Rubiales, în septembrie 2023, în timpul scandalului în care a fost acuzat de agresiune sexuală Foto: Guliver/GettyImages

Saudiții au acceptat să plătească 40 de milioane de euro anual federației iberice, dar Rubiales și Pique ar fi colaborat pentru a face presiuni asupra guvernului de la Riad să plătească încă 24 de milioane comision ca să găzduiască Supercupa Spaniei. Iar Kosmos, firma lui Pique, să primească în fiecare an alte 4 milioane.

David Raya: „Nu am știut nimic". Iker Casillas: „Și mai mare rahat la federația spaniolă"

Internaționalii spanioli nu au părut afectați de evenimentele de la sediul federației. „Nu am știut nimic. Am fost la restaurant, pentru micul dejun, apoi ne-am antrenat și nu am realizat ce s-a întâmplat", a declarat la conferința de presă David Raya, portarul lui Arsenal. Programul selecționatei nu a fost schimbat.

Iker Casillas, o legendă a Spaniei, ex-căpitan La Roja, a reacționat însă imediat. A postat un mesaj dur pe Twitter cu ajutorul emoticoanelor: „Și mai mare rahat la forul spaniol de fotbal".

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Acționarul de forță al lui Manchester United, Sir Jim Ratcliffe: „Nu e inteligent să-l iei pe Mbappe
ANGLIA
Acționarul de forță al lui Manchester United, Sir Jim Ratcliffe: „Nu e inteligent să-l iei pe Mbappe" + A decis viitorul antrenor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
guest67
guest67  •  21 Martie 2024, 09:42

Poate găsesc pe acolo și notițele doctorului fuentes

johny2003
johny2003  •  20 Martie 2024, 19:20

Pai si cu raidurile la FRF, cum ramine?!? Asteptam sa le faca Putin?!?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează