INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Szczesny explică de ce nu a confirmat unul dintre fotbaliștii în care Guardiola și-a pus mari speranțe în mandatul la Barcelona: „Lui Hleb îi plăcea să bea”

Alexander Hleb în duel cu Cech
(foto: Guliver/Getty Images)
Alexander Hleb în duel cu Cech (foto: Guliver/Getty Images)

Articol de GSP - Publicat miercuri, 20 martie 2019 12:05

Wojciech Szczesny, portarul lui Juventus, a dezvăluit în cadrul unui interviu problemele cu alcoolul pe care le-a avut fostul său coleg de la Arsenal, Alexander Hleb.

„Hleb ar fi putut să aibă mai mult succes, dar îi plăcea să bea”, a spus Szczesny într-un interviu acordat pentru canalul de YouTube, Foot Truck.

Până acum, Hleb, 37 de ani, a schimbat 10 echipe: Dinamo Minsk, Stuttgart, Arsenal, Barcelona, Birmingham, Wolfsburg, Krylia Sovetov Samara, Konyaspor, Genclerbirligi și BATE Borisov, aceasta din urmă fiind și actuala lui echipă.

E în TOP 5 cele mai proaste transferuri făcute de Barça

În 2008, la Barcelona începea o nouă eră, „era Guardiola”, iar tehnicianul transfera 7 fotbaliști, printre care și Alexander Hleb, care avea atunci 27 de ani. Era descris de Txiki Begiristain drept un „jucător de profil Barça, foarte tehnic, inteligent și cu o bună mișcare pe teren”.

Catalanii plătiseră 15 milioane de euro lui Arsenal pentru a-l aduce pe Camp Nou, dar fotbalistul nu s-a ridicat la nivelul așteptat, deși Guardiola promitea că „Hleb se va integra perfect și va surprinde multă lume”.

36 de meciuria jucat Alexander Hleb la Barcelona. N-a înscris niciun gol, a dat însă 3 assisturi

Într-o echipă cu Eto'o, Henry și Messi în atac, Hleb a devenit un obișnuit al băncii de rezerve și după doar un sezon a fost cedat sub formă de împrumut la Stuttgart. Nu s-a mai întors niciodată la echipa blaugrana, fiind împrumutat, pe rând, până la finalul contractului, la Birmingham și apoi la Wolfsburg. 

Nu a fost unicul care a dezamăgit la Barcelona, Marca punându-l alături  de alte nume care au plecat pe ușa din spate de la clubul catalan: Chygrynskiy, Keirrison, Henrique sau Alex Song.

„A fost o greșeală să mă transfer la Barça, am pierdut cei mai buni ani ai mei acolo. Dar a fost vina mea, am avut probleme de caracter, eram stresat, aveam probleme în viața personală.

Am greșit față de Guardiola, am țipat unul la altul, el aștepta ceva de la mine, eu nu făceam ce îmi cerea și, ca un copil, refuzam orice îmi cerea” Alexander Hleb

 

Citește și:

France Football i-a inclus pe Mircea Lucescu și Ștefan Kovacs printre cei mai buni 50 de antrenori ai istoriei fotbalului! Sunt peste un campion european + cine e primul de pe listă

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează