INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA ASIEI

Trei jucători saudiți l-au refuzat pe Roberto Mancini! Ce pretenții absurde au și cum a ripostat selecționerul

Roberto Mancini, selecționerul Arabiei Saudite // Foto: Imago Images
Roberto Mancini, selecționerul Arabiei Saudite // Foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 15 ianuarie 2024 18:21 / Actualizat luni, 15 ianuarie 2024 19:16

Roberto Mancini (59 de ani), selecționerul Arabiei Saudite, a rămas șocat când a aflat că portarul Nawaf Al Aqidi și jucătorii Salman Al Faraj și Sultan Al-Ghanam nu vor participa la Cupa Asiei dacă nu vor fi folosiți ca titulari: „Nu mi s-a întâmplat niciodată așa ceva în carieră. I-am dat afară din lot și n-o să-i mai chem vreodată!”

Nu are deloc viață ușoară Roberto Mancini în Arabia Saudită, chiar dacă încasează 30 de milioane de euro pe an. Cu doar câteva zile înaintea debutului la Cupa Asiei, programat mâine seară contra Omanului, selecționerul italian se confruntă cu o situație nemaipomenită la acest nivel. Trei dintre jucători convocați pentru competiția găzduită de Qatar au fost excluși din lot, din cauza pretențiilor absurde pe care le-au avut la întâlnirea cu tehnicianul de 59 de ani.

Marius Șumudică, atac dur la antrenorul lui Fenerbahce: „Dacă nu-i convine, să facă plângere la federație!” » Conflict la sfârșitul jocului. Cine a reușit să-l calmeze!
TURCIA
Marius Șumudică, atac dur la antrenorul lui Fenerbahce: „Dacă nu-i convine, să facă plângere la federație!” » Conflict la sfârșitul jocului. Cine a reușit să-l calmeze!

Pretenții din cauza cărora Mancini a anunțat federația de la Riyadh și apoi a luat decizia drastică: „Nu mi s-a întâmplat în cariera mea întreagă de antrenor să mă confrunt cu asemenea situație gravă. Eu sunt cel ce hotărăsc aici și atâta vreme cât am acest job, nu o să-i mai chem vreodată. S-au autoexclus".

Doi jucători nu au acceptat să intre în amicale!

Este vorba despre portarul Nawaf Al Aqidi, titular la Al-Nassr, Salman Al Faraj, un veteran de la Al Hilal și Sultan Al-Ghanam, colegul lui Ronaldo de la Al-Nassr, și el om de bază la echipa de club. „Primul a mers la antrenorul de portari și i-a comunicat că nu joacă dacă nu este în formația de start. L-am anunțat pe președintele federației și i-am spus că Nawaf vrea să plece de la lot. Mai avem alți goalkeeperi", s-a plâns „Mancio". 

„Ceilalți doi au refuzat să joace în meciurile amicale dinaintea Cupei Asiei, Al-Gahnam mărturisindu-mi că el nu se simte fericit dacă stă pe margine. Este o problemă gravă și am nevoie doar de jucătorii devotați naționalei și cei care dau totul când se apelează la ei", a completat Roberto.

Mancini a debutat cu trei eșecuri în patru meciuri

Pe lângă cei mai sus menționați, Mancini a i-a mai trimis acasă și pe tinerii Muhammad Maran, Ali Hazazi și Khaled Al Ghanam, pe care i-a acuzat că sunt apatici la pregătiri și nu sunt profesioniști adevărați! Selecționerul italian, care a semnat până în 2027 cu federația saudită, la două săptămâni după ce la mijlocul lunii august a demisionat de la Squadra Azzurra, va mai înfrunta în grupă reprezentativele din Kirghizstan și Thailanda. 

Debutul italianului a fost dezastruos, cu trei eșecuri în primele patru amicale, dar a continuat cu victorii în preliminariile CM 2026 împotriva Iordaniei și Pakistanului.

6meciuri are Roberto Mancini ca selecționer al Arabiei Saudite, înregistrând două succese, un egal și trei înfrângeri, golaveraj 10-9

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Șansa lui Radu Drăgușin! Transformarea radicală de la Tottenham i-a deschis calea » Cine a lucrat în culise pentru a-l aduce pe „tricolor
anglia
Șansa lui Radu Drăgușin! Transformarea radicală de la Tottenham i-a deschis calea » Cine a lucrat în culise pentru a-l aduce pe „tricolor" la Londra
Tăcere absolută după furtună » Care este atmosfera la stadion după „cazul Sagiv Yehezkel”
CANTONAMENT
Tăcere absolută după furtună » Care este atmosfera la stadion după „cazul Sagiv Yehezkel”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează