INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SCANDAL

Un fost cîștigător al Cupei Mondiale din 2006, audiat de poliție pentru presupuse legături cu mafia

Articol de GSP - Publicat marti, 22 decembrie 2015 14:16

Un fost cîștigător al Cupei Mondiale din 2006 cu Italia a fost chemat la audieri pentru presupuse legături cu mafia italiană. Este vorba despre Vincenzo Iaquinta, fostul atacant al celor de la Juventus. Acesta a fost citat împreună cu alți 139 de presupuși colaboratori ai grupării criminale 'Ndrangheta.

Un tribunal din Bologna i-a citat pe inculpați sub acuzarea de aderare la grup infracțional organizat. 'Ndrangheta este cea mai puternică organizație criminală din Italia. Aceasta a crescut mult în ultimii zece ani datorită rolului în traficul de cocaină din America de Sud în Europa.

Iaquinta a fost acuzat de port ilegal de armă și de ajutorarea grupării criminale. De altfel și tatăl său a fost pus sub acuzare, implicațiile sale în mafia italiană fiind cunoscute.

Iaquinta și-a petrecut îmtreaga carieră de fotbalist în Italia, dintre care 6 ani doar la Juventus. El a făcut parte din lotul Italiei, cîștigător de campionat mondial în Germania în 2006. Atacantul s-a retras din fotbal în 2013.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  22 Decembrie 2015, 15:58

...ce ne pasa noua ?...sa fie la ei acolo ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează