INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA ANGLIEI / CHELSEA - NORWICH 1-1, 5-3 LA PENALTY-URI

”VAR. Carnagiu!” » Conte și Alan Shearer au dat cu arbitrii de pământ! Chelsea a fost dezavantajată

Getty / Guliver Images
Getty / Guliver Images

Articol de - Publicat joi, 18 ianuarie 2018 10:21

Rejucarea cu Norwich a fost cu happy-end pentru Chelsea. Dar emoțiile prin care au trecut abaștrii până să se vadă calificați în turul 4 al Cupei puteau fi evitate dacă în prima repriză a prelungirilor, "centralul" Graham Scott le acorda cuvenitul penalty la un fault al lui Timm Klose asupra lui Willian.

Sau dacă asistentul video Mike Jones intervenea pentru a corecta decizia colegului său.

"Inacceptabil"

Scott a văzut o simulare și l-a sancțioat pe Willian cu "galben", iar managerul Antonio Conte a răbufnit la conferința de presă. "Nu pot accepta o gafă de asemenea proporții. Și nu e vina arbitrului de pe teren, ci a colegului care supervizează meciul din studio.

Penalty-ul a fost clar. Foarte clar. Scott a luat decizia rapid, ceea ce înseamnă că n-a avut niciun dubiu. Dar dacă celălalt l-ar fi avertizat că a comis o greșeală, i-ar fi retras lui Willian avertismentul și ar fi acordat 11 metri.

N-a făcut-o, deși avea la dispoziție tehnologia, și asta mi se pare inacceptabil", a comentat managerul albaștrilor, susținut și de fostul internațional englez Alan Shearer, al cărui verdict pe Twitter a fost dur: "VAR. Carnagiu!".

Au terminat în nouă

Și ca suspansul să fie maxim, Chelsea a rămas apoi în nouă! În intervalul a numai 3 minute, Pedro (117) și Morata (120) au fost trimiși la cabine după ce-au încasat un al doilea "galben". Amândoi cerșiseră câte un penalty. Pedro în minutul 62, când a văzut primul avertisment, Morata în finalul prelungirilor. Noroc că la loviturile de departajare, Zeul Fotbal și-a întors în sfârșit fața și către "albaștri".

"Cine pe pământ se uită la ecranul ăla de la marginea terenului și nu crede că a fost penalty? VAR-ul a funcționat perfect marți, la Leicester - Fleetwood Town, dar acum am dubii în privința tehnologiei" Alan Shearer, fost intenațional englez

"Chelsea merita acel penalty. La ce folos VAR-ul dacă decizii greșite, precum aceea luată de Scott, nu pot fi corectate? Mike Jones susține că penalty-ul nu i s-a părut evident. Dar măcar putea să-i sugereze «centralului» să revadă faza pe monitor"
Graham Taylor, fost arbitru FIFA, analist Daily Mail

"L-am oprit neregulamentar pe Willian. Cred că arbitrul putea acorda penalty"
Timm Klose, fundaș Norwich

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează