INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ATLETICO MADRID - ATHLETIC BILBAO 3-2

VIDEO Căpitan adevărat! Godín a jucat o jumătate de oră cu ruptură musculară și a înscris golul victoriei lui Atletico în prelungiri

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 11 noiembrie 2018 11:48

Atletico Madrid a câștigat dramatic meciul cu Athletic Bilbao, 3-2, golul victoriei fiind marcat de Diego Godin în minutul 90. Fundașul uruguayan, liderul lui Atletico, s-a accidentat în minutul 64, dar a rămas pe teren, devenind un om în plus în atac. Ar putea lipsi însă o lună.

El este exemplul. Diego Godín, căpitanul adevărat, care nu renunță niciodată. Războinicul ideal. Era minutul 64 pe "Wanda Metropolitano" când Iñaki Williams a mai înscris o dată pentru Bilbao. Și, în acel sprint umăr la umăr cu atacantul advers, uruguayanul Diego Godin s-a accidentat. "Am simțit o durere ascuțită pe coapsa stângă", avea să spună stoperul în vârstă de 32 de ani. Suferise o ruptură musculară la ischiotibiali. Stâlpul lui Atlético era lovit.

Inițial, a vrut să iasă, dar Cholo Simeone nu mai avea nicio înlocuire. Le făcuse pe toate. "Antrenorul m-a trimis în atac". Vârf, lângă Kalinici. Ca să alerge mai puțin și, eventual, să influențeze o fază fixă. A urmat încă o jumătate de oră.

Godín a suferit. N-a abandonat. Și, cu el în iarbă, Atlético a întors jocul. De la 1-2 la 3-2. În al doilea minut de prelungire, Diego a înscris golul victoriei, exact așa cum e eroul din Rosario Oriental, plonjând la sacrificiu și trimițând mingea în plasă cu capul. Apoi a făcut câțiva pași șchiopătând înainte de a fi prins în grămada bucuriei. Uruguayanul va lipsi însă mult. Foarte probabil, patru săptămâni.

7 jucători s-au accidentat la Atlético în șapte zile, ultimul fiind Godín

"Am luptat până la sfârșit și am fost răsplătiți. La sfârșit, și noi, și fanii am înnebunit de bucurie" Diego Godín, căpitan Atlético

"E o mare emoție, o mare bucurie. Fotbalul, dincolo de orice stil de joc, înseamnă emoție și astăzi suntem fericiți" Diego Simeone, antrenor Atlético

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează