INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA SPANIEI / SEMIFINALE, RETUR / VALENCIA - BARCELONA 0-2 (ÎN TUR 0-1)

VIDEO Déjà-vu! Suárez, assist la primul gol blaugrana al lui Coutinho, la fel ca la Liverpool

foto: Reuters
foto: Reuters

Articol de - Publicat vineri, 09 februarie 2018 11:56

Istoria se repetă după cinci ani. Tot în repriza a doua, imediat după pauză: 5-0 cu Swansea, pe 17 februarie 2013, și 2-0 cu Valencia, pe 8 februarie 2018.

Până la un punct, totul seamănă. Tot Suárez i-a deschis drumul spre primul gol lui Coutinho și tot în repriza secundă, imediat după pauză. S-a întâmplat și la Liverpool, și la Barcelona. Doar acțiunile diferă.

54 de goluriși 46 de assisturi a strâns Coutinho în 201 meciuri jucate la Liverpool

Pe 17 februarie 2013, la 22 de zile după ce semnase cu Liverpool, brazilianul marca deja la 5-0 cu Swansea, pe Anfield. Luis Suárez atrăgea trei fundași spre marginea terenului, lansându-l pe noul său coechipier, care finaliza, după o mică fentă, cu un șut pe sub portar. Era minutul 46.

70 de goluria marcat Coutinho în 313 partide la toate echipele de club

Pe 8 februarie 2018, la două săptămâni de la debut, Coutinho a înscris și în tricoul blaugrana. Același Suárez a amețit un apărător cu driblingurile sale și a centrat în fața porții, unde Philippe (de-abia intrat în joc) a tăiat direcția mingii, îndreptând-o din alunecare spre colțul lung. Minutul 49.

Cei doi s-au îmbrățișat, ca doi vechi prieteni. Parcă nici nu au trecut trei ani și jumătate, de când uruguayanul s-a despărțit de Liverpool. Suárez și Coutinho se înțeleg la fel de bine.

5 finale consecutiveare Barcelona în Copa del Rey (record); poate fi a 3-a echipă din istorie cu 4 victorii la rând în ultimul act, după Real (1905-1908) și Bilbao (1930-1933)

"De-abia am venit și deja joc o finală. Nu se putea mai frumos", spune atacantul carioca. "Îi mulțumesc lui Luis pentru cum m-a primit și pentru că m-a ajutat din prima clipă, la fel ca Messi". 

"În sfîrșit, a venit și golul, în al cincilea meci la Barça. L-am căutat din primele clipe. Sunt foarte fericit"
Philippe Coutinho, atacant Barcelona

"Am schimbat dinamica în atac. Gomes ne aducea putere, ne ajuta să ținem liniile unite, dar când noi dominam ne trebuia un jucător capabil să dribleze. Coutinho"
Ernesto Valverde, antrenor Barcelona, care împlinește azi 54 de ani

Cillessen, paradă ca la handbal

Barcelona nu are doar un goalkeeper valoros. Cillessen, rezerva lui Ter Stegen, e la fel de bun. Pe "Mestalla", a avut un reflex incredibil în minutul 75, de portar de handbal. Gayà, fundașul stânga al Valenciei ajuns în poziție de vârf, a reluat din 4 metri, dar olandezul a reacționat instantaneu, ridicând mâna dreapta și respingând mingea (foto). 

A debutat și Mina
Stoperul columbian Yerry Mina a jucat joi primele minute la Barça. A intrat în final (83), în locul lui Piqué, care are încă dureri la genunchiul drept. Foarte probabil, jucătorul venit de la Palmeiras va fi titular și duminică, împotriva lui Getafe. Umtiti e suspendat, Vermaelen accidentat, iar Piqué va fi menajat. Cuplul de fundași centrali ar putea fi Mina - Busquets. z

 

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
cpt.ahab
cpt.ahab  •  09 Februarie 2018, 12:17

"Am schimbat dinamica în atac. Gomes ne aducea putere, ne ajuta să ținem liniile unite". Gomes te ajuta să ajungă mingea la adversari sau în plopi. Continuă tu pe linia asta, Valverde, și-o să vezi cum rămâi cu ochii în soare în UCL!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close