INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SUA - OLANDA 2-0

VIDEO+FOTO Reginele lumii » SUA a cucerit al 4-lea titlu mondial, după ce a dominat clar Olanda, 2-0

SUA - Olanda 2-0, finala Campionatului Mondial de fotbal feminin +15   FOTO
SUA - Olanda 2-0, finala Campionatului Mondial de fotbal feminin

Articol de - Publicat duminica, 07 iulie 2019 20:03

SUA - OLANDA 2-0 // O atmosferă de sărbătoare. La Lyon, în Parc OL, stadionul lui Tătărușanu, 57.900 de spectatori s-au bucurat de finala Mondialului feminin. Tribunele au fost pline de americance, care strigau după modelul fanilor islandezi, lungind fiecare literă: U-S-A, U-S-A! 

Aplaudate de Mbappé

Favoritele lor jucau bine de tot, învingând Olanda (campioana Europei) cu 2-0 în cea de-a treia finală consecutivă și cucerind al 4-lea titlu, al doilea la rând. Și Kylian Mbappé, invitat la meci de președintele francez Emmanuel Macron, le-a aplaudat pe Morgan, Rapinoe și colegele lor. Regele Olandei, Willem-Alexander, a recunoscut și el superioritatea clară a adversarelor.

Click AICI pentru VIDEO!

„Împreună, sunteți extraordinare!”

„Baftă, fetelor! Sunteți cele mai neînfricate, puternice și inspiraționale sportive pe care le-am văzut. Împreună, sunteți extraordinare!”, le-a transmis Michelle Obama înaintea partidei. Temperatura, 31 de grade după-amiază la Lyon, nu le-a deranjat prea mult. Au dominat jocul și doar ratările le-au împiedicat să deschidă scorul până la pauză.

Rapinoe și Lavelle

La reluare, era limpede că nu pot fi oprite. Dar au marcat prima oară numai după o decizie VAR. A fost penalty, batava Van der Gragt a lovit-o pe Morgan în stil taekwondo cu piciorul aproape de umăr, și Rapinoe a transformat. 1-0 (61), al 6-lea său gol la acest Mondial. 

Doar opt minute mai târziu, Lavelle înscria și ea după o acțiune individuală finalizată cu un șut de la marginea careului mare. 2-0. Putea fi 3-0 sau 4-0, dacă nu s-ar fi precipitat în fața porții. Scorul nu mai era însă atât de important. Titlul mondial rămânea la ele. 

250.000 $este prima fiecărei jucătoare americane la acest titlu mondial

4.000.000 $a fost recompensa echipei câștigătoare (2,5 milioane finalista)

6 goluriau marcat Morgan, Rapinoe (ambele SUA) și englezoaica White, cele mai prolifice la acest turneu final

37 de aniva împlini Carli Loyd pe 16 iulie; americanca a jucat ieri ultima oară la națională (281 de selecții, 113 goluri)

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close