INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  INTER MILANO

VIDEO Senzațional! Se retrage un jucător crucial de la Inter-ul lui Mourinho și face o dezvăluire: "Messi a început să plângă în vestiar!"

Messi, Xavi, Barcelona, foto: Gulliver/gettyimages
Messi, Xavi, Barcelona, foto: Gulliver/gettyimages

Articol de Alexandru PavelJURNALISPORT - Publicat joi, 19 aprilie 2018 20:20

Goalkeeperul brazilian al celor de la Flamengo, Julio Cesar, se va retrage în această săptămână, urmând să dispute ultimul meci în calitate de fotbalist profesionist, contra lui America Mineiro.

Fostul portar al celor de la Inter și Benfica, ajuns la 38 de ani, are în palmares o Ligă a Campionilor, câștigată în tricoul ”nerazzurrilor” în 2010, dar și o Copa America cu naționala ”Selecao” și două Cupe ale Confederațiilor.

Pe lângă acestea, Julio Cesar, care a fost desemnat cel mai bun goalkeeper din Serie A în 2009 și 2010, a reușit să câștige și cinci titluri de campion al Italiei și trei în Portugalia.

”Am avut o carieră extraordinară. A fost precum un vis, nu mi-am imaginat vreodată că voi putea ajunge aici. Ultimul meu meci va fi un cadou atât pentru mine, cât și pentru Flamengo. Suporterii m-au primit bine de când eram copil, am jucat în Europa și am devenit bărbat. Cu siguranță voi plânge”, au fost cuvintele lui Cesar, în presa italiană.

Ajuns la apogeul carierei în 2010, când a reușit ”tripla” alături de Inter, Julio Cesar s-a făcut remarcat în dubla manșă din semifinalele Champions League contra Barcelonei, campioana en-titre.

După o victorie în tur cu scorul de 3-1, intervențiile salvatoare ale brazilianului de pe ”Camp Nou” au păstrat scorul de doar 1-0 pentru Barcelona, insuficient pentru catalani. În finala competiției, Cesar a păstrat poartă intactă, în succesul contra lui Bayern, cu 2-0.

”Mulți spun că cel mai bun moment al meu a fost parada în fața lui Lionel Messi. Cei care susțin acest lucru au dreptate, a fost o intervenție crucială. Am auzit că Messi a început să plângă în vestiar după meci, iar asta m-a surprins”, a concluzionat sud-americanul.

Julio Cesar a debutat în fotbalul profesionist în anul 1997, în buturile lui Flamengo. După opt ani, brazilianul a ajuns în Serie A, la Chievo, urmând transferul la Inter în același an, 2005.

După experiență italiană, cel care a strâns 87 de convocări pentru naționala Braziliei, a mai evoluat pentru QPR, Toronto și Benfica, înainte de revenirea la clubul care l-a propulsat în fotbalul mare.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează