INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA SPANIEI

Xavi se gândește la plecarea de la Barcelona! „Știu unde sunt. Aici trebuie să câștigi trofee”

Xavi Hernandez (43 de ani) a vorbit despre o posibilă plecare de la Barcelona. foto: Imago Images
Xavi Hernandez (43 de ani) a vorbit despre o posibilă plecare de la Barcelona. foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 25 ianuarie 2024 08:58 / Actualizat joi, 25 ianuarie 2024 09:52

Barcelona a fost eliminată din „sferturile” Cupei Spaniei, 2-4 la Bilbao, după prelungiri, iar antrenorul Xavi Hernandez a declarat că va pleca la finele sezonului dacă echipa nu va fi la un nivel competitiv.

Pentru Xavi Hernandez lucrurile sunt clare. După eliminarea Barcelonei în „sferturile” Cupa Spaniei, 2-4 cu Athletic Bilbao, după prelungiri, antrenorul catalanilor ia în calcul plecarea de pe bancă, dacă echipa nu-și ridică nivelul și încheie sezonul fără trofeu.

Un nou preț pentru Compagno. Cât cere acum Gigi Becali pentru atacantul de la FCSB
FCSB
Un nou preț pentru Compagno. Cât cere acum Gigi Becali pentru atacantul de la FCSB

În ce condiții pleacă Xavi Hernandez de la Barcelona

„Au mai rămas două trofee în joc. Vom încerca să câștigăm LaLiga și Liga Campionilor. Sunt calm. Cele mai importante titluri rămân. Ne vom lupta pentru ele. Toți antrenorii echipelor mari depind de titluri.

Dacă la sfârșitul sezonului nu suntem la un nivel competitiv va trebui să plec. Știu unde sunt, este un club de top. Aici, la Barca, trebuie să câștigi titluri sau vei fi în pericol. Sunt convins că proiectul de aici are un potențial maxim cu jucători tineri de top”, a comentat tehnicianul catalanilor.

Barcelona a început cum nu se putea mai rău meciul de pe „San Mames”, cu gol încasat chiar în primul minut (Guruzeta). Apoi, Lewandowski (26) și Yamal (32) au întors scorul, însă Sancet (46) a egalat la doi și așa s-a intrat în prelungiri, unde frații Inaki și Nico Williams au stabilit scorul final: 4-2 pentru Athletic.

Xavi Hernandez: „Sentimentul este unul de dezamăgire, dar sunt și mândru”

„Sentimentul este unul de dezamăgire, pierdem un titlu în care aveam multe speranțe. Scenariul a fost complicat. Pierzi, în prelungiri. Athletic merita să treacă. Dar simt și mândrie, puștii se descurcă foarte bine. Le-am spus că sunt mândru pentru că am făcut tot ce am putut”, a punctat Xavi Hernandez.

VIDEO Gigi Becali: „Stați să termin de construit biserica, în 2-3 ani, și o să vedeți cum bat Barcelona, City, Real Madrid, Chelsea”

Fostul internațional știe și unde mai sunt lucruri de pus la punct: „La primele două goluri primite sunt în primul rând greșelile noastre. Neînțelegerea dintre Lamine și Koundé, la primul gol. Apoi, n-am reușit să evităm centrarea pentru Sancet. Am maximizat erorile. Trebuie să ne îmbunătățim”.

Mai puteți citi:

Piele de găină! » Henrik Larsson și o sală întreagă în lacrimi în momentul apariției pe scenă a lui Sven-Goran Eriksson, bolnav în stadiu terminal

Bild dezvăluie: Kylian Mbappe a ales noua echipă! Ce ține în loc oficializarea acordului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
cpt.ahab
cpt.ahab  •  25 Ianuarie 2024, 10:01

N-o să câștigi nimic anul ăsta. Drum bun!

1ianuarie
1ianuarie  •  25 Ianuarie 2024, 09:59

Nu știu la ce trofeu mai poate spera. La Liga e ca și pierdută iar în Liga Campionilor nu știu, nu cred că mai au nivel pt a aspira la mai mult decât să îi elimine pe Napoli. Îi va fi greu, dar prietenul Laporta nu-l dă afară, cu puținii țechini pe care îi are nu poate angaja un antrenor cu greutate. Așa că îi va crește barba probabil la Barça.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează