INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Apărătorul algerian și-a primit pedeapsa penală pentru incitare la ură religioasă. Ce a decis Tribunalul din Nisa

Youcef Atal. 
Foto: Imago
Youcef Atal. Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 19 decembrie 2023 10:39 / Actualizat marti, 19 decembrie 2023 12:23

Youcef Atal (27 de ani), fundașul dreapta al lui Nice, a fost condamnat la 10 luni de închisoare cu suspendare și la plata unei amenzi de 45.000 de euro, din cauză că a postat pe contul personal de Instagram un videoclip al predicatorului palestinian Mahmoud al-Hasanat, fiind găsit vinovat de antisemitism.

Pedeapsă majoră dictată de Tribunalul corecțional din Nisa. Un fotbalist al formației aflate pe locul al doilea din Ligue 1 a fost găsit vinovat de antisemitism și a primit o condamnare de 10 luni de închisoare. 

Oficial! Sevilla, la al 3-lea antrenor în acest sezon! Fostul câștigător de Europa League cu Atletico Madrid debutează pe banca andaluzilor
SPANIA
Oficial! Sevilla, la al 3-lea antrenor în acest sezon! Fostul câștigător de Europa League cu Atletico Madrid debutează pe banca andaluzilor

Sancțiunea primită de Youcef Atal este însă cu suspendare și este însoțită de o amendă penală de 45.000 de euro. 

Motivarea tribunalului este „incitare la ură religioasă", acuzația dură fiind formulată după ce algerianul de 27 de ani a postat, pe contul personal de Instagram, un clip al predicatorului palestinian Mahmoud al-Hasanat. 

S-a întâmplat imediat după ce, pe data de 8 octombrie, gruparea paramilitară palestiniană Hamas a lansat un atac, fără precedent, asupra Israelului, lansând peste 5.000 de rachete.

Atal a primit 7 etape de suspendare în Ligue 1

Filmulețul de 35 de secunde al predicatorului cu 3,2 milioane de urmăritori a fost redistribuit de Atal și a făcut multă vâlvă pe rețelele de socializare. 

Prima care s-a sesizat împotriva lui a fost Comisia de Disciplină din cadrul Ligii Franceze de Fotbal, care l-a investigat, deși Youcef a șters rapid postarea. 

Africanul a primit șapte etape de suspendare, începând cu 31 octombrie (clubul îl sancționase începând cu 25), și apoi a intrat și în atenția Parchetului din Nisa, fiind învinuit că „s-a poziționat de partea palestinienilor în conflictul cu Israelul" și anunțând că "evreii au trăit o zi neagră". 

Apărătorul va trebui, în plus, să posteze pe rețelele de socializare, timp de o lună, decizia justiției, pronunțată ieri de Tribunalul din Nisa.

Youcef Atal susține că a crezut că mesajul e unul de pace!

Youcef Atal e jucătorul lui Nice din iulie 2018, când francezii îl transferau din Belgia de la Kortrijk în schimbul sumei de 3 milioane de euro. 

El a adunat, în total, 115 meciuri în tricoul formației de pe Coasta de Azur și a marcat 12 goluri și a dat 8 pase decisive. Algerianul a pledat pentru nevinovăția sa, declarând că a acționat în necunoștință de cauză: 

„Am dat share la acel videoclip considerând că transmite un mesaj de pace și este alături de victimele războiului. 

Regret însă că nu am urmărit filmulețul până la capăt. Dar n-a fost deloc în intenția mea să atac vreo persoană pe considerente religioase sau pentru a discrimina pe cineva".

Eu nu sunt decât un jucător de fotbal și nu vreau să mă implic în politică. Când am priceput ce voia să transmită, am șters postarea și mi-am cerut scuze sincere. Mă pronunț ferm și împotriva violenței de orice fel. Mesajul trebuia să ofere susținere pentru cei care suferă din pricina războiului.

Youcef Atal, fundaș OGC Nice

Citește și alte știri de fotbal internațional

Ianis Hagi, nimic de făcut » Minunea Girona s-a transformat în certitudine: victorie clară cu Alaves și urcare pe primul loc în La Liga
GIRONA
Ianis Hagi, nimic de făcut » Minunea Girona s-a transformat în certitudine: victorie clară cu Alaves și urcare pe primul loc în La Liga
Adrian Mutu, prima reacție după eșecul din derby-ul azer: „Atunci se putea schimba tot”
INTERNAȚIONAL
Adrian Mutu, prima reacție după eșecul din derby-ul azer: „Atunci se putea schimba tot”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
harycat
harycat  •  19 Decembrie 2023, 16:57

Algeria Respect Maxim!!!

harycat
harycat  •  19 Decembrie 2023, 16:56

Algeria, o țară f bogată, este furată la greu și astăzi de către Franța!!!! Ce au căutat la ei peste 100 de ani??? Gaz petrol aur etc... Africa este cel mai bogat continent și cel mai furat de către Franța!!!

Trotsky
Trotsky  •  19 Decembrie 2023, 14:45

astea sunt urmările prostiilor lui de Gaulle ... auzi imbecilitate: "L'Algerie c'est la France" ... in curând o sa fie pe dos daca nu se trezesc la timp.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează