INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CM 2006

Zidane dezvăluie cine-l putea opri înainte să-l lovească pe Materazzi: „Ar fi fost un ceva imens să îl am lângă mine”

Articol de GSP - Publicat luni, 20 iunie 2022 14:46 / Actualizat luni, 20 iunie 2022 18:33

Zinedine Zidane (46 de ani) a vorbit despre momentul controversat din finala CM 2006, când l-a lovit cu capul în piept pe Marco Materazzi, în timpul suplimentar. 

Pe 9 iulie 2006, finala Mondialului a fost scrisă în prelungiri, în minutul 110. Când Marco Materazzi l-a insultat pe Zinedine Zidane, care a reacționat violent, lovindu-l cu capul în piept. 

Fără cel mai bun jucător, eliminat, Franța a fost învinsă la penaltyuri de squadra azzurra, 3-5. 

PSG pregătea anunțul angajării lui Zidane, dar francezul s-a răzgândit în ultima clipă! Așteaptă un semn de la altă echipă
FRANȚA
PSG pregătea anunțul angajării lui Zidane, dar francezul s-a răzgândit în ultima clipă! Așteaptă un semn de la altă echipă

Zinedine Zidane: „Doar Lizarazu mă putea opri”

 La 16 ani după eveniment, Zidane a dezvăluit cine l-ar fi putut opri în acel moment tensionat de pe finalul carierei.  

„Nu sunt deloc mândru de ce am făcut, dar face parte din călătoria mea. În viață nu totul e perfect. Singurul care m-ar fi putut opri în acea seară ar fi fost Bixente Lizarazu. Ar fi fost un ceva imens pentru mine să îl am lângă mine, dar nu poți rescrie trecutul. 

În fotbal mereu apar momente grele, iar acesta a fost unul dintre ele", a mărturisit Zidane, conform 90min.   

Cum l-a provocat Materazzi pe Zidane  

„I-am spus lucruri urâte, dar nu puteau provoca o asemenea reacție. Pe orice stadion din Roma, Napoli, Milano sau Paris auzi cuvinte mult mai murdare. 

Mă refeream la sora lui, nu la mamă, cum am citit în unele ziare. Mama mea a murit când aveam 15 ani, nu aș fi putut coborî atât de jos încât să-i insult mama. Antrenorul nostru (n.r. Marcello Lippi) mi-a spus să îl marchez.

 După un prim contact între noi, mi-am cerut scuze, dar el a reacționat urât. După un al treilea duel mai dur, m-am încruntat la el și el mi-a spus «O să îți dau tricoul meu mai târziu». I-am răspuns că aș prefera-o pe sora lui în locul tricoului”, a povestit Marco Materazzi. 

VIDEO Cele mai spectaculoase faze reușite de Zinedine Zidane

Citește și:

Ronaldo construiește o superechipă la Valladolid: negocieri pentru mijlocașul lui Real Madrid și doi fundași de legendă

Loți Boloni, reunire cu jucătorul-problemă: „Are probleme psihice” » Atacantul l-a apreciat mereu: „E părintele meu spiritual. Îl iubesc”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (2)
polistul68
polistul68  •  20 Iunie 2022, 22:42
Postat de CaineRauMuscOi pe 20 Iunie 2022, 17:01

pana la urma Materazzi si-a exprimat opinia cum ca prefera pe sora lui zidane decat un simplu tricou transpirat..., nu vad de ce si-a luat un cap in plex

Fi convins ca nu a folosit cuvintele astea..cine stie ce si-au spus tot meciul....erau si obositi, si iritati..se pare ca italianul a avut nervii mai tari. Ceva in genul asta a facut Lita Dumitru la Mondialul din 70...in meciul cu Anglia...a icenrcat si meciul cu brazilia, dar Pele era mai rau decat toti romanii la un loc...:-)

CaineRauMuscOi
CaineRauMuscOi  •  20 Iunie 2022, 17:01

pana la urma Materazzi si-a exprimat opinia cum ca prefera pe sora lui zidane decat un simplu tricou transpirat..., nu vad de ce si-a luat un cap in plex

Vezi toate comentariile (2)
Comentează