Conflictul cu Ronaldo i-a fost fatal: Fernando Santos a fost dat afară de la naționala Portugaliei! » Marele favorit să îi ia locul

Fernando Santos / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Fernando Santos / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat joi, 15 decembrie 2022 21:08 / Actualizat joi, 15 decembrie 2022 21:45

Ciclul lui Fernando Santos la naționala Portugaliei s-a încheiat. Selecționer din 2014, campion al Europei în 2016 și câștigător al Ligii Națiunilor în 2019, tehnicianul în vârstă de 68 de ani a fost concediat azi. 

Ratarea obiectivului, Portugalia fiind eliminată în „sferturi” de Maroc (0-1), și conflictul cu Cristiano Ronaldo i-au decis soarta. 

Mourinho, favorit să preia naționala Portugaliei

Președintele federației, Fernando Gomes, îl are favorit ca înlocuitor pe José Mourinho (AS Roma), urmat de Paulo Fonseca (Lille). Jurnaliștii de la A Bola scriu că primul pe lista înlocuitorilor este Jose Mourinho. Există însă mai multe obstacole în calea numirii, în primul rând salariul de 7 milioane de euro pe care „The Special One” îl are la AS Roma.

Federația portugheză ar accepta inclusiv ca Mourinho să ocupe ambele posturi în același timp, variantă exclusă momentan de clubul din Serie A.

109 meciuriare Fernando Santos ca selecționer al Portugaliei: 67 de victorii (61,47%), 23 de egaluri, 19 înfrângeri

Fernando Santos a reinventat Portugalia

Niciun alt selecționer nu a avut succesul lui Fernando Santos în Portugalia. Numit în septembrie 2014, lusitanul a cucerit titlul european doi ani mai târziu, unicul mare trofeu al naționalei roș-verzi, câștigând și Liga Națiunilor, în 2019. Dar nu a reușit performanțe similare și la Mondial. Doar „optimi” în 2018 și „sferturi” acum.

Fanii au dat vina pe el pentru înfrângerea în fața marocanilor, 51,9% conform sondajului realizat de A Bola. Și tot cotidianul A Bola a observat că Ronaldo le-a mulțumit tuturor după Mondial, colegilor și fanilor, dar l-a ignorat complet pe Santos. 

Citește și alte știri despre Campionatul Mondial din Qatar:

FIFA a anunțat în urmă cu scurt timp cine va arbitra finala Mondialului » Francezii și argentinienii l-au mai avut la centru în Qatar

Mondialul lui PSG! Starurile clubului francez conduc în clasamentul golgeterilor din Qatar

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
666piturca
666piturca  •  15 Decembrie 2022, 22:38

Cel mai normal lucru, dupa modelul ideal FCSB, ar fi ca Ronaldo sa devina antrenor-jucator. No other way.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează