Selecționerul Angliei, Gareth Southgate, e speriat de ce i s-a întâmplat în ultimul an! Mai aproape de demisie: „Nu aș vrea să regret”

Gareth Southgate, Foto: Getty Images
Gareth Southgate, Foto: Getty Images

Articol de - Publicat luni, 12 decembrie 2022 13:01 / Actualizat luni, 12 decembrie 2022 13:09

Gareth Southgate, 52 de ani, din 2016 pe banca naționalei Angliei, nu poate uita atacurile dezlănțuite împotriva sa, cererile de demisie după 0-4 cu Ungaria, în iunie.

Southgate, unul dintre cei mai buni selecționeri englezi ai ultimilor 50 de ani, semifinalist la CM 2018 și finalist la Euro 2020, mai are contract până în decembrie 2024 și toți cei din interiorul și din jurul naționalei îl susțin, chiar dacă insularii au fostg eliminați în „sferturile” Mondialului din Qatar, 1-2 cu Franța.

Naționala Angliei, făcută praf în direct la GSP Live: „Are un singur titlu în istorie, și ăla luat cu japca! De 150 de ani păcălește lumea că știe fotbal! Franța a bătut-o în șapte, ca la handbal”
GSP LIVE
Naționala Angliei, făcută praf în direct la GSP Live: „Are un singur titlu în istorie, și ăla luat cu japca! De 150 de ani păcălește lumea că știe fotbal! Franța a bătut-o în șapte, ca la handbal”

Harry Kane: „Îl iubim pe Gareth Southgate”

De la căpitanul Harry Kane, „Îl iubim pe Gareth și îl vrem alături de noi”, la directorul executiv al federației, Mark Bullingham, „A pregătit excepțional echipa”. 

Legendarul Peter Shilton, portarul Albionului în anii '80-'90, e sigur că „Southgate trebuie să rămână. Avem baza pentru a cuceri în curând un trofeu important”.

Selecționerul analizează întreaga situație și nu pare atât de convins că ar fi bine să continue. Din contră. E mai aproape de gândul despărțirii.

Gareth Southgate: „Nu aș vrea să regret”

Potrivit jurnaliștilor englezi, Southgate e foarte afectat de ce s-a întâmplat în trecutul apropiat, speriat chiar de criticile presei, de atacurile extreme declanșate de fani împotriva lui, de cererile de demisie după 0-4 cu Ungaria, în iunie trecut, acasă, în Liga Națiunilor.

Chiar el a spus că „ultimele 18 luni au fost foarte dificil de suportat. Momentan, sunt multe lucruri în conflict în mintea mea. De aceea, vreau să fiu sigur că este pasul corect să rămân. Nu aș vrea să regret peste patru sau cinci luni”.

Cine sunt favoriții să-i ia locul lui Southgate

Oficialii federației vor să fie pregătiți și în cazul în care Southgate renunță la națională. 

Potrivit Daily Telegraph, directorul tehnic Jogn McDermott ar avea patru nume pe listă: Brendan Rodgers, Mauricio Pochettino, Thomas Tuchel și actualul asistent al selecționerului, Steve Holland.

VIDEO. Corespondență GSP din Qatar / Condiții excelente, rezultate slabe

Citește și:

Croații acuză, înainte de semifinala cu Argentina: „Este urât, sălbatic!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează