Cum antrenează naționala Angliei mai nou penalty-urile pentru Campionatul Mondial din Qatar

Phil Foden, Foto: Imago Images
Phil Foden, Foto: Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 20 noiembrie 2022 13:13 / Actualizat duminica, 20 noiembrie 2022 13:13

Jucătorii reprezentativei Angliei exersează loviturile de la 11 metri fără portar în față pentru a prinde încredere la Mondial din Qatar. La turneele finale de Campionat Mondial și Campionat European au pierdut până acum 7 din cele 9 serii de lovituri de departajare la care au participat.

Anglia întâlnește luni Iranul, însă selecționerul Gareth Southgate e deja cu gândul la fazele eliminatorii ale Campionatului Mondial din Qatar. 

Detaliul GENIAL remarcat în poza postată de Messi și Ronaldo, a treia cea mai apreciată imagine din istoria Instagram!
poza anului
Detaliul GENIAL remarcat în poza postată de Messi și Ronaldo, a treia cea mai apreciată imagine din istoria Instagram!

Cum antrenează naționala Angliei mai nou penalty-urile

I-a pus pe jucătorii săi să exerseze penalty-uri, capitol la care insularii au avut mereu probleme, fără portar! Motivul? Vrea să le întărească încrederea de sine atunci când trebuie să bată de la punctul cu var.

„Noi, portarii, cam știm unde execută fiecare și la un moment dat am începe să parăm șuturile jucătorilor. Dacă eu scot șapte din zece mingi, ei încep să-și piardă încrederea, ceea ce nu este de dorit”, a explicat goalkeeperul lui Arsenal, Aaron Ramsdale.

În schimb, plasele porților de antrenament au anumite ochiuri, plasate la colțuri, iar executanții trebuie să expedieze balonul cât mai precis, prin ele: „Coechipierii lucrează doar tehnica de șut. Mai este, însă, acea presiune care apare atunci când te afli la punctul cu var și, din păcate, pe aceea n-o poți antrena”.

Naționala Angliei a avut mereu probleme cu loviturile de la 11 metri

La turneele finale de Campionat Mondial sau Campionat European, englezii s-au aflat de nouă ori în situația de a decide o calificare sau un trofeu la lovituri de departajare și de șapte ori au clacat! Așa au pierdut, vara trecută, finala Euro 2020, în fața Italiei.

14,94 milioane de euroe prima totală a englezilor în cazul unui triumf la Mondialul din Qatar, conform Daily Mail. Fiecare jucător va încasa câte 574.000 de euro

La CM 1990 și la Euro 1996 au fost opriți de fiecare dată de Germania, în semifinale. Practic, Rusia 2018 este deocamdată singurul Mondial la care au reușit să se impună la loteria penalty-urilor: în „optimi”, contra Columbiei.

VIDEO. Boom de energie pe străzile din Doha!

Mai multe corespondențe despre Campionatul Mondial din Qatar:

Echipa GSP prezintă principalele atracții din orașul-cheie al turneului final

Reacția de două milioane de like-uri a lui Benzema, după vestea că ratează Mondialul

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close