INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  FRANŢA - CROAȚIA 4-2

3 controverse care agită prima dimineață de după Mondial! » Ipocrizie, euforie, rasism. Tu ce părere ai?

FOTO: Reuters +17   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 16 iulie 2018 09:50

Franța este pentru a doua oară în istorie campioană mondială, după victoria clară de aseară în fața Croației, 4-2.

Finala CM 2018, disputată la Moscova, a stârnit la final mai multe controverse în mediul online, legate de originea jucătorilor Franței, de comportamentul președintei Croației, Kolinda Grabar - Kitarovic, la festivitatea de premiere, și de modul în care românii au ținut să le dea replica francezilor după caricatura rasistă a celor de la Charlie Hebdo la adresa Simonei Halep. 

1. Ipocrizia fanilor români

În timpul Campionatului Mondial au existat mai multe discuții privind originile jucătorilor francezi, naționala lui Deschamps fiind criticată de mulți fani români că are fotbaliști cu origini africane.

Dintre cei 23 de jucători pe care Franța i-a avut la CM 2018, 15 au dublă cetățenie. Printre ei se numără fotbaliști importanți, precum Pogba, Matuidi, Mbappe, Umiti și Kante.

78,3%dintre jucătorii din lotul Franței sunt migranți. Procentul de migranți din întreaga Franță este de aproximativ 6,8% din numărul total al populației de 67 de milioane de locuitori

Jurnalistul TV Telekom Sport, Tudor Samuilă, a postat pe contul de Facebook un mesaj în care taxează ipocrizia fanilor români, comparând situația cu ce s-a întâmplat la "naționala" României.

screenshot 1

2. KOLINDA SUSPECTĂ

La festivitatea de premiere, președintele Croației, Kolinda Grabar-Kitarovic, a atras toate privirile. Deși naționala lui Zlatko Dalic a pierdut, oficialul croat a fost extrem de fericit. După ce a trăit meciul la intensitate maximă în tribuna oficială, Kolinda a apărut pe podium ținându-se de mână cu omologul său, Emmanuel Macron, i-a îmbrățișat pe jucătorii croați, pe jucătorii francezi și chiar și pe arbitri.

În timp ce mulți au apreciat-o pe Kolinda Grabar-Kiatarovic pentru naturalețe, în Croația a fost destul de criticată pentru gesturile sale, considerându-se că "ceva nu a fost în regulă cu ea".

Jurnalistul Costin Ștucan a distribuit un mesaj postat de un croat pe contul de Twitter, în care Kolinda a fost fotografiată bucurându-se când francezii au ridicat trofeul Cupei Mondiale. "Oameni buni, ce face? Această fotografie arată că ceva a fost în neregulă cu ea".

screenshot 2

3. CARICATURĂ RASISTĂ editată de români 

Imediat după succesul Franței, românii au decis "să o răzbune pe Simona Halep", ironizată pe 14 iunie în publicația Charlie Hebdo după ce a câștigat Roland Garros. A fost vorba despre o caricatură cu Simona strigând "Fier vechi, fier vechi", în timp ce ține trofeul de la Paris. (Detalii aici)

Ulterior, pe internet a apărut o editare a caricaturii cu Simona Halep, care s-a viralizat printre români. În locul Simonei Halep, un jucător francez ține acum trofeul Cupei Mondiale. 

37207116 1921909094533061 4519474500806377472 n

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (65)
aaa_popescu.ion
aaa_popescu.ion  •  16 Iulie 2018, 23:13

Imi amintesc ce ii invata un feroce bolsevic pe mai tinerii lui confrati :: " ... nu va faceti griji ca sunt multi, pentru ca sunt prosti !!! " -- se referea evident la romani si prostia era lipsa de reactie si unitate la mizeriile facute de " ei ". Acesti "ei", de atunci au produs urmasi, care astazi ne dau aceleasi lectii . Deci, GSP publica fara probleme o mizerabila caricatura, la doar citeva ore dupa aparitia in original, dovedind inca o data o ticaloasa complicitate. Reactiile firesti , repet, absolut firesti au fost in schimb cenzurate la un nivel aproape paranoic. Acum, cind unii au gasit o replica la libertatea de exprimare -- publicind o caricatura mult mai potrivita cu cei ce au cistigat CM , aceeasi GSP se arunca in fata , din nou din postura de cenzor. Cu alte cuvinte , scriem pentru prostii de romani si traim f. bine din asta, dar aducem imediat orice mizerie si le-o aruncam in fata, iar daca n-o inghit in tacere si cu zimbetul pe buze , ii cenzuram. Cita incredere se poate avea intr-o astfel de gazeta ?!? Cu alte cuvinte, noi va luam banii mereu si de cite ori avem chef va scuipam in gura, iar voi trebuie sa zimbiti ca idiotii si sa taceti !!!

10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  16 Iulie 2018, 22:20

Ipocrizie inseamna sa aduci in discutie pe altii fara sa te uiti in propria ograda! adica ,vezi-Doamne, romanii sunt rasisti si vorbesc urat pe francezi!bine ca nu vedem cum este facuta Simona Halep cand pierde, ca din "albaneza, machidoanca proasta si branzara" nu o scoate nimeni in comentariile astea in mediul virtual! doar cand castiga e "bravo Simona!"... romanii s-au dezvoltat cu o doza de rasism probabil din cauza comunistilor, imi aduc aminte cand eram copil ca lumea vorbea in jurul meu despre *** sau machidoni, comunitati importante in Dobrogea, de parca erau mancatori de oameni! chiar nu intelegeti ca , indiferent de secolul in care suntem, rasismul va exista mereu, intr-o forma sau alta? vedem filme in care negrii sunt denumiti *** si ni se pare normal! aia e ipocrizia, sa apari dupa si sa scrii sau zici ineptii ca Samuila asta, de parca nu ai sti care este situatia de fapt ! parca ar fi descoperit apa calda! "woooooowww...romanii sunt rasisti? cum se poate? ca nu ai zice...."!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

robby73
robby73  •  16 Iulie 2018, 21:45
Postat de Adrian Constantin Sendroiu pe 16 Iulie 2018, 21:39

"E un nivel care nu ar trebui să ne afecteze". ...."Cel târziu când se intorc copii românilor " Dumneavoastra sunteti roman? :D

Partial . Strămoși mei auf fost migranti . Eu știu despre ce vorbesc , când e vorba de migranti. Chiar dacă nu scriu corect( și știu asta), vad că mă înțelegeți ;-)

Vezi toate comentariile (65)
Comentează
Close