INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  SEMIFINALE // CROAȚIA - ANGLIA (MIERCURI, 21:00, TVR1)

Anglia made in Premier! » Detaliul incredibil legat de naționala lui Southgate

Articol de - Publicat luni, 09 iulie 2018 10:49

Prezenți din nou într-o semifinală de Cupă Mondială, după 28 de ani, englezii mai un motiv de care să fie mândri. Toți jucătorii din lotul deplasat la turneul final din Rusia, 23 la număr, evoluează în Premier League.

Și, cu excepția lui Sterling, născut în Jamaica, restul au văzut prima oară lumina zilei în Insulă! Ceea ce, în condițiile unui campionat spilcuit cu vedete de pretutindeni, ce lasă puține șanse talentelor autohtone să crească și să iasă în lumina reflectoarelor, e cu atât mai remarcabil.

Dacă britanicii au totuși o problemă, aceea e ADN-ul. Nu mai puțin de 11 dintre cei 23 de internaționali au măcar un părinte ce provine dintr-o altă țară decât Anglia. Tatăl lui Kyle Walker e jamaican, la fel ca părinții lui Danny Rose. Iar ai lui Harry Kane sunt irlandezi.

Danny Welbeck are origini ghaneze, Garry Cahill, irlandeze. Rădăcinile lui Fabian Delph sunt în Guineea, ale lui Dele Alli în Nigeria, în timp ce Ashley Young, Marcus Rashford și Loftus-Cheek au rude în Jamaica. 

Unul în teren, opt pe bancă

Din primul unsprezece al "cocoșilor", doar Kylian Mbappé joacă în Ligue 1, la PSG. Pe bancă sunt colegii săi de la Paris, Areola și Kimpembe, Sidibe (Monaco), Rami, Thauvin, Mandanda (toți Marseille) și Fekir (Lyon). Lemar, la rându-i, tocmai s-a transferat de la Monaco la Atletico Madrid. 

Dendoncker, rătăcitul

În tabăra "Dracilor Roșii", lucrurile stau și mai rău. Niciunul dintre titulari nu evoluează în campionatul intern! Iar pe bancă se regăsește, rătăcit, Dendoncker de la Anderlecht. Cei mai mulți inernaționali belgieni, 12, își câștigă banii în Premier League

Livakovici și Bradarici salvează onoarea

Exportatori de jucători prin tradiție, est-europenii n-au nici ei printre titulari vreun jucător activ în 1.HNL. În schimb, printre rezerve se află Livakovici, portarul lui Dinamo Zagreb, și atacantul Bradarici (Rijeka). 

Tottenham din belșug

Premier League este și cea mai bine reprezentată în semifinale dintre toate campionatele Europei. Liderul, Tottenham, are nu mai puțin de 9 jucători în loturile a trei dintre cele patru calificate:

Lloris (Franța), Vertonghen, Dembele, Alderweireld (toți Belgia), Trippier, Dier, Dele Alli, Rose și Kane (Anglia). Man. United și Man. City au câte 7 reprezentanți n penultimul act al competiției, Chelsea - 6, iar Liverpool - 4, la egalitate cu Real, Barcelona și Atletico Madrid.

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (4)
986379311381755
Lengyel Adrian  •  09 Iulie 2018, 14:36
Postat de breitner pe 09 Iulie 2018, 13:32

Asta se vrea articol ultra nationalist? Papagalul care l-a scris a auzit (doar) de Boloni?

Bai baietas spalat pe creier cu globalizarea, Europa este continentul ALB (sau cel putin asa ar trebui sa fie) . Sper totusi ca in viitorul apropiat vor ajunge si occidentalii la ideile Poloniei, Cehiei si Ungariei (poate mai putin Franta pentru care din pacate este prea tarziu).

cneius
cneius  •  09 Iulie 2018, 14:17
Postat de aberescu pe 09 Iulie 2018, 14:04

Nu stiam că Tottenham e liderul in Anglia.

Cred ca vrea sa spuna ca Tottenham este liderul selectionatilor...

aberescu
aberescu  •  09 Iulie 2018, 14:04

Nu stiam că Tottenham e liderul in Anglia.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează