INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  SEMIFINALE CM 2018

Cel mai netitrat careu de ași » Ce recorduri s-au stabilit după 52 de ani în semifinalele Campionatului Mondial

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat luni, 09 iulie 2018 09:55

Franța, Belgia, Croația și Anglia, semifinalistele Campionatului Mondial 2018, au împreună doar două titluri mondiale. Niciodată nu s-a întâmplat ca echipele cu cel puțin două trofee, Brazilia, Italia, Germania, Argentina și Uruguay, să nu atingă această fază!

Cupa Mondială va rămâne în Europa, așa cum s-a întâmplat la 10 din cele 11 ediții organizate pe Bătrânul Continent. Dar la turneul din Rusia avem cel mai sărac titrat careu de ași din istoria competiției. Doar Anglia și Franța au câte un titlu suprem, în timp ce Croația și Belgia n-au jucat nici măcar o finală! Niciodată nu s-a întâmplat ca echipele cu cel puțin două trofee în palmares să spună adio Mondialului înaintea semifinalelor!

Nu și-au apărat titlul!

În ordinea eliminării, Italia, cvadruplă campioană, nici măcar n-a zburat spre Rusia. A pierdut barajul cu una din frumoasele surprize ale competiției, Suedia. Germania, tot cu 4 succese la activ, s-a făcut de râs și nu și-a putut apăra cupa cucerită la Rio. A terminat ultima în grupă, după o umilință istorică în fața Coreei de Sud.

Franța a ucis doi granzi

Argentina lui Messi a supraviețuit până în "optimi", vicecampioana din 2014 predându-se în fața lui Mbappe, după un traseu dezamăgitor, cu multe conflicte în lot și pe banca tehnică. Cel mai departe au ajuns Uruguay și Brazilia. Celeștii, cu două titluri, ca "pumele", au lăsat cea mai bună impresie dintre granzii eliminați și s-au înclinat tot în fața Franței, dar au avut alibiul absenței lui Cavani. În fine, trupa lui Tite a ratat ocazia unei revanșe contra nemților, capotând cu Belgia, după un turneu modest al lui Neymar și fără un vârf de clasă. 

15 titlurimondiale cucerite în 20 de ediții de Mondial au "zburat" din competiție înaintea semifinalelor. Toate de pe partea grea a tabloului sau chiar din preliminarii, cazul Italiei

52 de ani au trecut de la ultimul turneu cu mai puține trofee în palmaresul semifinalistelor. RFG era singura campioană în 1966, Anglia, Portugalia și URSS completând tabloul

10 a fost numărul maxim de titluri adunate de echipele ajunse în careul de ași. Acum patru ani, Brazilia (5), Germania (3), Argentina (2) și Olanda (0)

4semifinaliste noi avem la acest CM față de ediția 2014, prima oară după turneul din 1966. Franța are cele mai multe semifinale (6), jumătate însă cât Germania

Franța - Belgia se joacă marți, de la ora 21:00, iar Croația - Anglia se dispută miercuri, tot de la 21:00. Ambele meciuri vor fi în direct pe TVR 1 și liveTEXT, video și foto pe GSP.RO.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
cneius
cneius  •  09 Iulie 2018, 11:25

"În fine, trupa lui Tite a ratat ocazia unei revanșe contra nemților..." adica ce revansa ???

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close