INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  CM RUSIA 2018

Comentariu de Dan Udrea despre bodyguard-ul Sampaoli! » "O imagine pe cât de greţoasă, pe atât de revoltătoare"

Articol de - Publicat vineri, 22 iunie 2018 15:43

Printre lacrimile Argentinei se vede parcă şi acum umbra lui Sampaoli, care nu ştie cum să fugă mai repede la vestiare pentru a se ascunde de o ruşine istorică.

Dincolo de alegerea primului "11", de schimbări, de sistem şi de plimbatul iritat şi aproape necontrolat, stânga-dreapta, demn de curtea unui spital de psihiatrie, din timpul meciului, acest tehnician mai are o problemă. Una majoră.

Chiar nu poţi să te prezinţi, din punct de vedere vestimentar şi nu doar vestimentar, aşa cum a făcut-o el joi seară. Prim-planurile cu el erau atât de hidoase încât te făceau să crezi că se filmează în faţa cluburilor de noapte din București, Londra sau Paris. Sampaoli a găsit de cuviinţă să-şi tragă pe el un tricou mulat, care îi lăsa burta la vedere, pregătit parcă de un grătar făcut lângă portiera deschisă a unui Mercedes negru, din boxele căruia să răsune pe întreaga vale manelele. Lanţul gros de aur la gât era accesoriul care mai lipsea din "arsenalul" argentinianului.

O imagine pe cât de greţoasă, pe atât de revoltătoare având în vedere nivelul şi mai ales impactul. Îmi imaginez că în pauza meciului, Sampaoli a fost mai preocupat să intre în sala de forţă, să mai tragă de nişte fiare pentru a nu-şi pierde bicepşii, decât să corecteze ce n-a mers în jocul elevilor săi.

Să te afişezi aşa ştiind că o să fii văzut de sute de milioane, poate chiar miliarde, de telespectatori, chiar e o mare bilă neagră. O antireclamă uriaşă pentru fotbal, pentru civilizaţie, pentru normalitate. Aici şi FIFA e vinovată. Ar trebui să impună un cod vestimentar antrenorilor, nu fiecare să vină pe bancă aşa cum se trezeşte dimineaţa. Când ești antrenor, ai şi alte responsabilităţi, dincolo de tactică şi de făcut schimbări.

Şi nu neapărat tatuajele sunt problema la Sampaoli, (nu că s-ar înţelege ceva din ele), deşi mâinile lui păreau că nici măcar nu-i aparţin. Plin de tatuaje e şi Beckham, dar nu cred că David, dacă va alege să fie antrenor, ne va oferit vreodată o imagine care să ne creeze repulsie faţă de fotbal.

Avem, din păcate, mult prea multe situaţii în viaţa de zi cu zi în care trebuie să dăm nas în nas cu cocalari, melteni, încât să mai înghiţim ceva asemănător şi într-o seară caniculară de vară, privind relaxaţi un pasionant meci de la Mondial!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (33)
dinamo100
dinamo100  •  23 Iunie 2018, 08:07

In principiu as zice ca fiecare, inclusiv antrenorul, poate sa se imbrace cum vrea. Totusi, sunt de acord ca privelistea lui Sanpaoli denota ceva "probleme la mansarda" si mi-e greu sa cred ca are toate atributele unui antrenor de clasa. Poate fi doar un fel de Sumudica patetic.

485809194904413
Costel Tudor  •  23 Iunie 2018, 06:52

Dle. UDREA și fotbalul românesc are un exemplar asemanator cocalarului argentinian , este vorba de *** alexa (de la Călărași ) . Cred ca FRF , UEFA și FIFA ar trebui sa impună urgent ( pana nu este prea târziu) niște reguli de BUN SIMT !!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

johnitza
johnitza  •  22 Iunie 2018, 20:38

Foarte interesant, in unele commenturi ceea ce se citeaza cuvant cu cuvant din articol este cenzurat?!?!??!

Vezi toate comentariile (33)
Comentează