INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  ANGLIA - BELGIA 0-1

Corespondență GSP din Rusia » Au greșit belgienii strategia? Selecționerul îi liniștește pe fani: "Uitați-vă la Germania! Totul e foarte imprevizibil"

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat vineri, 29 iunie 2018 11:07

Selecționerul Belgiei, Roberto Martinez, și Thomas Vermaelen au comentat meciul strategiilor cu Anglia, câștigat cu 1-0.  ”Acest Mondial e foarte imprevizibil. Îți faci planuri degeaba. Uitați-vă la Germania!”

  •  Theodor Jumătate, jurnalist cu 23 de ani de experiență în presa de sport și șef al departamentului Fotbal Internațional la Gazeta Sporturilor, transmite zilnic pentru cititorii GSP corespondențe din Rusia pe durata Campionatului Mondial.

Toți așteptau acest meci de la Kaliningrad. Voiau să vadă cine joacă strategic și cine vrea să câștige. Curios, tocmai Roberto Martinez, selecționerul Belgiei, cel care spunea că "victoria nu e o prioritate", a învins. Chiar dacă a schimbat nouă jucători. Chiar dacă "dracii roșii" intră acum pe partea de tablou cea mai dificilă, cu Japonia, Brazilia și Franța posibile adversare.

"Ne-ar fi plăcut să avem o zi în plus de recuperare"

La conferință, acesta a explicat ce a dorit să trasmită înaintea partidei: "Am anunțat că nu vrem un succes cu orice preț acum, tocmai pentru că știam că voi modifica aproape întreaga echipă. Dar era limpede că toți cei care intră pe teren vor încerca să câștige". Mai mult. Fundașul Thomas Vermaelen a fost deranjat de întrebarea primită la zona mixtă, a răspuns iritat: "Noi nu jucăm niciodată ca să pierdem".

Martinez a revenit, comentând viitorul traseu: "Ne-ar fi plăcut să rămânem la Moscova și să avem o zi în plus de recuperare, dar acest Mondial e imprevizibil. Îți faci planuri degeaba. Uitați-vă la Germania! Cine ar fi crezut că va fi eliminată? Argentina a suferit, Spania s-a chinuit. Nu poți învinge alegând calea ușoară". 

"Avem șansa acum să dovedim lumii întregul nostru talent și să-i facem pe belgieni să fie mândri de noi"
Roberto Martinez, selecționer Belgia

"Suntem la Mondial, nu ne putem gândi la sferturi sau semifinale. Trebuie să o luăm pas cu pas, meci cu meci"
Thomas Vermaelen, fundaș Belgia

9 goluri
a marcat Belgia în grupa G, o medie de 3 reușite pe meci (a primit doar două

play icon Intră pe Mondial2018.GSP.ro - meciuri LIVE, program complet, infografii și statistici real-time - totul AICI!

Vezi și: Cum arată optimile Campionatului Mondial din Rusia: blockbuster pentru Argentina, derby american pentru Brazilia » Programul și orele la care se dispută meciurile

Vezi și: VIDEO+FOTO » Belgia învinge Anglia, 1-0, și ambele se califică în "optimi" » Traseu infernal pentru belgieni

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
203717773734669
Daniel Necula  •  29 Iunie 2018, 12:37

Ei o sa joace finala!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează