INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  FRANȚA - CROAȚIA 4-2

Cosmin Contra analizează Mondialul din Rusia: "Asta e echipa care a jucat exact ce îmi place mie!"

Cosmin Contra
Cosmin Contra

Articol de GSP - Publicat duminica, 15 iulie 2018 21:29

Cosmin Contra (42 de ani), selecționerul României, a urmărit cu atenție finala Campionatului Mondial, Franța - Croația, scor 4-2.

"Am ținut cu Croația, în ciuda faptului că am presimțit victoria Franței. Văzând jocurile lor, observai că au echipă mai solidă și șanse mai mari. Franța a jucat exact ce îmi place mie. 11 jucători în propria jumătate în faza defensivă, apoi 10 pe contraatac. Au știut tot timpul ce trebuie să joace.

Dacă avem o mentalite bună, putere de sacrificiu și respectăm tactica, putem câștiga și noi orice meci. Sunt multe lucruri de învățat de la acest Mondial. Am studiat și Serbia (n.r. viitoarea adversară a României din Liga Națiunilor), am avut oameni care au urmărit atent toate partidele", a declarat Cosmin Contra la TV Telekom Sport 1. 

'Luka Modric a fost desemnat de 3 ori jucătorul meciului. Eu poate l-aș fi ales pe Mbappe sau pe Griezmann pentru Balonul de Aur al Mondialului, dar cred că merita și el"
Cosmin Contra, selecționer România

Franța - Croația 4-2
Au marcat: Mandzukic '18 ag., Griezmann '38, Pogba '59, Mbappe '65 / Perisic '28, Mandzukic '69

 Vezi și: Antoine Griezmann, eroul finalei CM 2018: "Nici nu îmi dau seama unde sunt acum"

Paul Pogba le-a închis gura tuturor contestatarilor: "Acum poate face orice naiba dorește cu părul lui!"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
maxp
maxp  •  16 Iulie 2018, 12:53
Postat de torque07 pe 16 Iulie 2018, 09:22

Acest joc a trimis acasa Italia, Germania, Spania, Belgia, Argentina...si vorbim de fotbalisti adevarati nu mortii nostri din campionatul dunelor si al berii bergembier. Cu tot cu Tiki taka lor si 65% posesie Spaniolii au plecat acasa. Sa ne inspiram de la croati sa ce? Uita-te ce echipe a infruntat Croatia si uita-te la franta. A venit expertu' lu' peste sa ne explice cum e cu fotbalul si cu tactica. As prefera sa ajungem in finala CE din 2020 cu o medie de 30% posesie decat sa luam 18 goluri in preliminarii si sa spun da ma..da am jucat si noi..

Dar cu ce echipe a jucat Croatia? De pilda cu Argentina, cu care a jucat si Franta. I-au batut ceva mai clar croatii. Cu Anglia in semi-finale. Si cu niciun adversar slab, au pornit cam din grupa cea mai grea. Franta de pilda la ce joc a prestat in grupe, daca jucau asa si in grupa Croatiei nu mai prindeau optimile. Bun, hai sa ne legam de joc, ca o tot dam noi pe asta cu organizarea si jocul pe contraatac. Ne tot comparam cu Italia sau cu ce a jucat Franta ieri. Noi nu vrem sa intelegem ca echipele astea au calitate ofensiva, chiar daca joaca ele inchis. Echipele astea o data ca se apara extraordinar (nu se compara ce facem noi cu modul in care s-a organizat Franta la acest Mondial, pe astia nu i-a desfacut nimeni si castigau cam orice duel aerian, noi daca prindem o echipa mai solida din 2 centrari am luat un gol, nu mai vorbim ca suntem lenti, ne desface oricine una-doua) si apoi ca sunt capabile sa duca contraatacuri rapide din 2-3 pase. Ceea ce noi nu putem, noi n-avem calitate absolut deloc la mijlocul terenului si n-avem nici viteza. Din punctul meu de vedere omul are dreptate, pentru noi un model ar trebui sa fie Croatia, noua ne lipseste in special calitatea in jocul cu mingea, asta trebuie sa cautam. Ca ne chinuim sa ne creem ocazii cu echipe de 3 lei din Europa, degeaba nu ne pun alea probleme pe defensiva, ca de-abia le marcam. Si apoi mai putem invata ceva din atitudinea croatilor.

maxp
maxp  •  16 Iulie 2018, 12:46

:))) Macar e sincer. Prima parte e usor e realizat, 11 in propria jumatate, cu contraatacul e mai greu. Totusi, selectionerii astia ai Romaniei, s-au gandit vreodata ca se joaca si in functie de adversar? Adica chestia asta cu 11 in propria jumatate, oare trebuie aplicata si intr-un amical cu Finlanda de pilda? Ca bun, inteleg ca joci asa contra Frantei (ca parerea mea e ca ei n-ar mai aborda jocul cum ii place lui Contra si contra noastra), dar contra alora care nu vor nici ei altceva, la fel joci oare?! Si daca iti place cu 10 pe contraatac, te-ai gandit sa mai renunti la extremele lente si sa incerci cu jucatori de viteza? Acum asta nu-l priveste neaparat pe Contra, dar noi cativa ani am incercat sa facem contraatacuri cu Bogdan Stancu si Chipciu. Iar acum incercam cu Deac. E cam greu sa faci contraatacuri cu jucatori de vitezele unor fundasi centrali.

stoichkov10
stoichkov10  •  16 Iulie 2018, 09:51

"Am ținut cu Croația, în ciuda faptului că am presimțit victoria Franței" ... iarna nu-i ca vara. gen

Vezi toate comentariile (12)
Comentează