INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  SEMIFINALE // FRANȚA - BELGIA (MÂINE, 21:00, TVR1)

Deschamps și Henry. Foștii colegi sunt acum adversari: "E bizar. Am uitat de el" » Belgienii au cele mai multe goluri și datorită lui Henry

Articol de - Publicat luni, 09 iulie 2018 12:39

N-au jucat împreună decât trei ani în albastru. Dar ce ani! Cei mai frumoși ani ai naționalei Franței. Au câștigat titlul mondial acasă, la Paris, în 1998, cucerind imediat și Europa, în 2000. Astăzi, Didier Deschamps și Thierry Henry sunt rivali.

Primul e selecționerul "cocoșilor", în timp ce Titi e asistentul lui Roberto Martínez la naționala Belgiei. Și francezii nu înțeleg cum s-a ajuns aici, ca golgeterul all-time al Hexagonului să le dea toate secretele careului adversarilor, făcându-i să înscrie ca niște automate. 14 goluri, cele mai multe la Mondial, aproape trei reușite pe meci. Cu cinci goluri mai mult ca Mbappé, Griezmann și colegii lor.

"Nu m-a căutat nimeni"

"E bizar. El e francez și stă pe banca rivalilor. Cred că și pentru el e la fel de bizar", a remarcat DD la emisiunea Téléfoot, de la TF1. Totuși, Henry a explicat pe 8 februarie 2017, într-un interviu pentru L'Équipe: "Când încerci să fii antrenor, aștepți oferte. Iar eu nu am fost căutat de nimeni de la federația noastră. Propunerea belgienilor era foarte atrăgătoare. Nu vreau să reproșez nimic nimănui. Vă povestesc doar ce s-a întâmplat. Era singurul mod de a mă exprima".

"L-am pierdut din vedere"

Și Deschamps, și președintele FFF recunosc că l-au uitat pe Thierry. "Nu e momentul acum să vorbim de regrete. Eu nu l-am întrebat, nu i-am cerut să vină lângă mine", afirmă selecționerul. "Sunt mulțumit pentru el. A avut o carieră fabuloasă de jucător și tocmai s-a lansat într-o nouă carieră, care e complicată". Iar Noël Le Graët admite că "l-am pierdut din vedere. El a păstrat foarte puțin legătura cu federația. Așa e viața. Era în Anglia de multă vreme...".

"Mi-ar fi plăcut să mă ajute pe mine"

Cel mai mult îl regretă jucătorii, atacanții albaștri. Mai ales Olivier Giroud. "Mi-ar fi plăcut să mă ajute pe mine să găsesc mai ușor drumul spre poartă", spune vârful Franței, fără gol la turneul final. "Însă nu sunt șocat de această situație. Și nici nu ar trebui să fim geloși pe belgieni". 

103 selecțiia avut Didier Deschamps la naționala Franței (1989-2000), pentru care a marcat 4 goluri

51 de goluria înscris Thierry Henry pentru Les Bleus (golgeter all-time) în 123 de meciuri (1997-2010)

Deschamps și Henry, la naționala Franței
3 ani (1997-2000)
21 de meciuri
1.308 minute
16 victorii (76%)
5 egaluri (24%)
47-16 golaveraj

Deschamps și Henry, la Juventus
6 luni (1999)
13 meciuri
704 minute
8 victorii (62%)
3 egaluri (23%)
2 eșecuri (15%)

Belgienii, mai buni clar în atac

La acest Mondial, cu Thierry Henry antrenorul atacanților, belgienii le sunt net superiori francezilor în ofensivă. Mai multe șuturi la poartă și pe poartă (85-33 "dracii roșii", față de 55-18, cât au "cocoșii") și mai multe goluri (14-9). Plus pase (2.529 vs 2.421). Dar au primit 5 goluri, iar albaștrii 4. 

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează