INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  COREEA DE SUD - MEXIC, 18:00, TVR 1

Face performanță sau e trimis în armată! Un star de la CM 2018 e obligat să își califice naționala din grupe

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat sambata, 23 iunie 2018 10:08

Coreea de Sud și Mexic se duelează azi, de la ora 18:00, într-un meci din Grupa F. Partida va fi liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe TVR 1. Son Heung-min, vedeta asiaticilor ar putea fi obligat să-și satisfacă stagiul militar dacă naționala va fi eliminată din grupe.

O întoarcere rapidă acasă a naționalei de la turneul final ar putea avea consecințe neplăcute pentru Son Heung-min. Mai concret, ar putea fi chemat sub arme! Fiecare cetățean sud-coreean trebuie să-și satisfacă stagiul militar până la vârsta de 28 de ani, iar atacantul lui Tottenham, 25 de ani, a fost amânat de autorități până-n 2019.

Poate scăpa definitiv de cele 21 de luni în uniformă doar dacă până atunci obține o performanță notabilă cu echipa reprezentativă. Numai că sud-coreenii sunt cu spatele la zid.

Au pierdut primul meci, în fața Suediei (1-2), iar acum îi așteaptă marea surpriză a Mondialului, Mexic, și campioana lumii, Germania. O eventuală eliminare din faza grupelor ar fi, din acest punct de vedere, un dezastru.

În condițiile în care Jocurile Asiatice nu sunt trecute în calendarul FIFA și Tottenham l-ar putea bloca la Londra (august/septembrie), lui Son i-ar mai rămâne o singură competiție majoră pentru a evita aproape doi ani de armată: Cupa Asiei, programată în ianuarie 2019. 

Park Ji-sung a fost mai norocos

În situația lui Son s-a aflat, în 2002, și vedeta de atunci a naționalei sud-coreene, Park Ji-sung. Dar la Mondialul organizat de țara lui împreună cu Japonia, reprezentativa asiatică a terminat pe locul 4, ceea ce s-a considerat a fi o mare performanță, astfel că Park și coechipierii săi au fost scutiți de serviciul militar.

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
ungurul_vesel
ungurul_vesel  •  23 Iunie 2018, 14:40

Noroc ca au pierdut cu 1-2...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează