INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  CM 2018

GALERIE FOTO IMPRESIONANTĂ » Tot globul așteaptă startul Mondialului: momentele surprise din Thailanda până în Cuba și din Kenya până în Bosnia-Herțegovina

FOTO: Reuters +6   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat joi, 14 iunie 2018 12:59

Agenția de presă Reuters a surprins bucuria fotbalului în diverse puncte din lume: din Thailanda până în Cuba și din Kenya în Bosnia-Herțegovina. 

Campionatul Mondial din Rusia debutează azi, iar startul turneului final nu este așteptat doar de suporterii celor 32 de echipe participante, ci este un moment de bucurie, emoție și suspans pentru milioane de pasionați ai sportului rege de pe tot globul.

Fotografii agenției de presă Reuters au surprins pasiunea pentru fotbal, cu doar câteva zile înaintea primului fluier al Mondialului din acest an. Au cutreierat lumea în diverse puncte pentru a transmite emoția pe care o emană fotbalul. Au mers în ghetourile din Bangkok, în locurile periculoase din Havana, în spatele blocurilor părăsite din Nairobi sau pe terenul de fotbal al unei școli din Manila chiar în timpul unei ploi torențiale.

Thailanda
Un teren de fotbal improvizat într-unul dintre ghetourile din Bangkok, capitala și cel mai mare oraș al Thailandei, cu o populație de 8,5 milioane de locuitori.

Cuba
Clădiri părăsite și la un pas de prăbușire. Emoția fotbalului se simte și în Havana, capitala Cubei, oraș cu o populație de 2,1 milioane de locuitori

Filipine
Ploile abundente care cad în această perioadă a anului, alunecările de teren și inundațiile masive nu-i sperie pe micuții acestei școli din Manila. N-au renunțat să joace fotbal chiar dacă afară ploua torențial.

Thailanda
Cum totul e doar apă în jur, locuitorii din provincia Phang Nga au improvizat un teren de fotbal pe apă. Micuții nu au niciun fel de emoție că ar putea înota după minge și joacă fără probleme.

Kenya
Într-un loc care pare mai degrabă părăsit se joacă fotbal, în Africa, fără niciun fel de problemă în spatele blocurilor din Nairobi, chiar dacă nu există un teren ca la carte pentru asta.

Scoția
Chiar dacă nu au un teren de fotbal special amenajat, cei de pe insula Eriskay din Scoția au făcut tot ce-au putut pentru a schimba câteva pase într-o zi liniștită de iunie.

Bosnia-Herțegovina
Pe un petic mic de iarbă din curtea Castelului Vranduk, puștii din localitate au pornit o repriză de fotbal. Micuții nu țin cont de tunurile și zidurile cetății care datează din secolul 15.

Vezi și: 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează