INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  GRUPA B / IRAN - PORTUGALIA, AZI, 21:00, TVR, GSP.RO

Iran - Portugalia » Queiroz și Ronaldo, amicii inamici! Au lucrat împreună în mai multe rânduri. O dată au ieșit chiar scântei!

Foto: Guliver/Getty Images
Foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat luni, 25 iunie 2018 09:00

Iran - Portugalia înseamnă nu doar un duel pentru calificarea în "optimile" turneului final, ci și unul între două personalități care altădată erau de aceeași parte a baricadei: Carlos Queiroz și Cristiano Ronaldo. Carierele lor s-au intersectat în mai multe rânduri.

Mai întâi, când actualul selecționer al Iranului o antrena pe Sporting și golgeterul Portugaliei evolua la juniorii clubului lusitan. Apoi, în perioada în care Queiroz era secundul lui Sir Alex Ferguson la Man. United, iar CR7 îmbrăca tricoul "diavolilor". Și, în fine, la naționala Portugaliei. Însă colaborarea lor la CM 2010 n-a fost fructuoasă. Ibericii au făcut un turneu final modest, iar când jurnaliștii i-au cerut explicații, Ronaldo a izbucnit: "Întrebați-l pe Queiroz!". Ceea ce tehnicianului nu i-a picat bine.

Dar, în timp, tensiunile s-au atenuat. Într-un interviu acordat recent cotidianului El Pais, antrenorul portughez de 65 de ani, născut în Mozambic, a povestit că i-a fost "antrenor și amic lui Cristiano, atât pe teren, cât și în afara acestuia. Decizia de a se transfera la Man. United a fost luată în casa mea din Lisabona. L-am sunat pe Ferguson și i-am cerut să vină în Portugalia ca să definitivăm tratativele".

Queiroz a povestit și un episod din perioada lor comună la Manchester: "Într-o după-amiază l-am chemat în birou și i-am zis: «Te știu de la juniorii lui Sporting. Ești născut să fii cel mai bun din lume, dar asta depinde de tine. Trebuie să muncești și să te implici într-un anumit mod. Dacă vrei să urmezi acest drum, voi fi alături de tine». I-am explicat și că, dacă vrea să înscrie mai multe goluri, trebuie să joace mai central. Se pare că m-a ascultat".

3
îi trebuie Iranului ca să se califice în "optimi". Portughezilor le ajunge și unul singur

"Meciul cu Portugalia e cel mai important și mai interesant din cei șapte ani de când sunt selecționerul Iranului"
Carlos Queiroz

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează