INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  GRUPA B / PORTUGALIA - SPANIA, MÂINE, 21:00, TVR ȘI LIVETEXT GSP.RO

Noul selecționer al Spaniei își face curaj » Hierro: ”Bine că am asistat la toate antrenamentele”

Fernando Hierro Foto: Reuters
Fernando Hierro Foto: Reuters

Articol de - Publicat joi, 14 iunie 2018 10:35

Fernando Hierro, succesorul lui Julen Lopetegui pe bancă, recunoaște că nu-și poate impune filosofia în două zile: ”N-am ce schimba într-un timp atât de scurt până la meciul cu Portugalia. Vom merge pe aceeași linie”.

Julen Lopetegui e istorie la naționala Spaniei, după ce președintele Federației spaniole (RFEF), Luis Rubiales, l-a destituit miercuri auzind că a negociat și semnat un contract cu Real Madrid pe la spatele său. Însă filosofia sa de joc va rămâne valabilă pentru "La Roja", măcar în faza grupelor. Succesorul, Fernando Hierro, a admis că "până la meciul cu Portugalia, de vineri, timpul e prea scurt pentru a încerca să-mi impun ideile. Vom merge pe aceeași linie și e bine că până acum am asistat la toate antrenamentele și am văzut ce s-a lucrat".

"N-am avut de ales"

Acceptând să coboare din scaunul de director tehnic al RFEF în iarbă la capătul "celor mai cumplite 19 ore din istoria naționalei Spaniei", cum le-a caracterizat cotidianul Marca, fostul internațional a admis că "n-am avut de ales". Dar susține că obiectivul naționalei rămâne același: "Cupa Mondială. Le-am explicat jucătorilor circumstanțele și am putut să privesc pe fiecare în ochi. Dacă aș fi fost convins că nu putem face un Mondial bun, nu eram aici. Toți sunt profesioniști, știu foarte bine ce și cum trebuie să joace".

"Mai departe nu știu"

Hierro n-are nicio idee pentru cât timp va rămâne pe bancă: "Deocamdată, mă așteaptă Portugalia. Și apoi, următorul meci. Mai departe, nu știu. Important în acest moment e să dăm pagina repede. Să nu mai privim înapoi și să ne concentrăm pe confruntare cu campioana Europei".

"Suntem echipa Spaniei. Reprezentăm emblema, culorile și fanii unei țări. Responsabilitatea și implicarea sunt cu tine și pentru tine. Ieri, astăzi și mâine, împreună. Hai Spania!"
Sergio Ramos, căpitanul Spaniei

"Universitatea Michigan. Baschet. 1989. Și ei au schimbat antrenorul chiar înaintea Turneului Colegiilor. Și au ieșit campioni. N-ar fi prima oară când se întâmplă. Uniți, acum mai mult decât niciodată"
Pique, fundaș Spania

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează