INTERNATIONAL  »  CM 2018  »  GRUPA H // POLONIA - COLUMBIA 0-3

Reacții dure după dezastrul Poloniei la Mondial: ”Decizii catastrofale” » Un fotbalist vrea să renunțe la "națională"

Articol de - Publicat luni, 25 iunie 2018 10:11

Polonezii ne-au învins categoric și la București, 3-0, și la Varșovia (3-1). Și, în general, au dominat destul de autoritar o grupă preliminară pe care au încheiat-o la 5 puncte distanță de a doua clasată, Danemarca. 

Dar la turneul final din Rusia au eșuat lamentabil, 1-2 cu Senegal și 0-3 contra Columbiei, iar presa de la Varșovia îl consideră drept principal vinovat pe selecționerul Adam Nawalka.

"Au știut totul despre noi"

"A făcut o sumedenie de ședințe secrete, a analizat meciuri și a construit strategii. Pe teren însă, ai noștri au arătat ca o carte deschisă, așteptîndu-l pe cititor în librărie.

Senegalezii și columbienii nu numai că au știut totul despre noi, dar au știut și cum să ne anihileze complet, pentru că Nawalka a uitat că fotbalul trebuie jucat în primul rând cu zâmbetul pe buze, cu fantezie și curaj", a comentat cotidianul polonez Sport, care-l acuză și pentru izolarea lui Lewandowski în față:

"Dacă selecționerul a lucrat la diverse scheme ofensive, probabil că nu le-a împărtășit și jucătorilor. Altfel nu se explică de ce căpitanul a fost atât de singur, trebuind să coboare în propria jumătate ca să-și ia mingi".

"N-au făcut nimic ca să-i împiedice"

Și nu în ultimul rând, Sport consideră că "Nawalka a luat decizii catastrofale de personal și de așezare în teren. Am remizat cu Uruguay și cu Mexic evoluând cu trei fundași, dar pentru Columbia n-a fost de ajuns. Adversarii au jucat fotbal, fiindcă au putut. Și au putut, fiindcă polonezii n-au făcut nimic ca să-i împiedice". 

"Noi, jucătorii, suntem primii vinovați. Nu putem mai mult în acest moment. Am luptat, dar lupta singură nu câștigă meciuri. Cred că am avut prea puțină calitate" Robert Lewandowski, atacant Polonia

Lewa "slab ca echipa și rezultatul"

Nici Lewandowski n-a scăpat de criticile jurnaliștilor polonezi. "Lewa n-a dat echipei nimic din magia și abilitățile care i-au făcut pe mulți să-l considere cel mai bun nouar din lume. Era de așteptat să-i tragă și pe ceilalți după el, dar a fost la fel de slab ca ei și ca rezultatul", a punctat același Sport. 

Se retrage Glik?

Multă vreme accidentat, duminică introdus abia în minutul 80, Kamil Glik are gânduri de retragere. "Ar fi o idee să-mi închei cariera la națională după acest Mondial. Vin destui tineri din urmă, cum ați văzut și azi, în primul unsprezece", a comentat fundașul de 30 de ani al lui AS Monaco. 

"Nu meritam să fiu rezervă"

Cel mai supărat era, după fluierul final, Kamil Grosicki, Pe de-o parte pentru eșec, dar mai ales fiindcă intrase abia în minutul 57: "Nu meritam să fiu lăsat pe bancă într-un meci atât de important.

Dar selecționerul a vrut altfel. Mi-a spus că mă introduce în repriza secundă, să fiu o surpriză pentru columbieni. Dar e dificil să intri în mijlocul unui meci cu un adversar atât de puternic. Nu m-am simțit în largul meu".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
maxp
maxp  •  25 Iunie 2018, 23:26
Postat de sibelius pe 25 Iunie 2018, 15:34

Sa nu uitam ca romanii dadeau Polonia exemplu de "buna practica"..presedintele federatiei fost mare jucator etc. Bine, noi i-am laudat la Euro si pe unguri ca aveau antrenor strain si acolo era cheia succesului.

Si cred ca ar trebui sa continue sa-l dea exemplu de buna practica, sincer nu stiu de cand e, dar fotbalul polonez e la ora actuala la una din cele mai bune momente din istorie. Iar o exceptie ca acest Mondial nu schimba nimic, faptul ca lumea e surprinsa de evolutia lor slaba e un lucru ce spune multe. Ca de exemplu de absenta Romaniei de la Mondial nu e surprinsa nimeni.

sibelius
sibelius  •  25 Iunie 2018, 15:39
Postat de adicn pe 25 Iunie 2018, 13:29

Nu cred că greșesc în totalitate, chiar nu am văzut nici o idee tactică.

E acelasi antrenor ca acum 2 ani si ca in preliminarii. Si la fel stau lucrurile si la islandezi.

sibelius
sibelius  •  25 Iunie 2018, 15:34
Postat de dinamo100 pe 25 Iunie 2018, 13:11

Si astia-s ca si romanii: la victorii se vorbeste destul de putin de antrenor, dar cand se pierde el e vinovatul principal!

Sa nu uitam ca romanii dadeau Polonia exemplu de "buna practica"..presedintele federatiei fost mare jucator etc. Bine, noi i-am laudat la Euro si pe unguri ca aveau antrenor strain si acolo era cheia succesului.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează